Trendig

Nar skriver man halsningar?

När skriver man hälsningar?

Ett brev till såväl bekanta som främmande människor avslutas i dag vanligen med någon av fraserna med vänlig hälsning eller med vänliga hälsningar följt av brevskrivarens namn. Båda varianterna förekommer utan med. Vi avråder från att använda en förkortning i stället, i alla fall i brev.

Vad kan man säga istället för vänliga hälsningar?

Undvik oengagerade avslut

  • Tack.
  • Mvh.
  • Vänlig hälsning.
  • Ha en fin dag.
  • Tack så mycket.

Vilken är den vanligaste inledande hälsningsfrasen på svenska?

”Hej” är svenskans vanligaste hälsningsfras. I sverigesvenskan är även ”tjena” ganska vanligt. I finlandssvenskan är det i stället ”goddag” som sticker ut. Det är språkforskarna Jenny Nilsson och Catrin Norrby som har studerat svenskans hälsningsfraser.

Kan man säga på återhörande?

Ordet används i uttrycket ”På återhörande!” som betyder ”Vi hörs igen!”. Här nedanför kan du se alla synonymer, motsatsord och betydelser av återhörande samt se exempel på hur ordet används i det svenska språket.

Hur använder man vänligen?

Avslutningen kan i de flesta fall till icke nära vänner vara Med vänliga hälsningar som är neutralt och hövligt. Vänligen är en variant som inte ger så mycket mer bekantkänsla. Enbart Hälsningar kan ofta duga. Och till dem du vill markera lite mer känsla för kan du skriva Trevlig fredag!

När började vi säga hej?

Hej. Det nu vanliga hälsningsordet ”hej” var tidigare bara en interjektion. Ordet började först användas som hälsning av medlemmarna i Götiska förbundet under tidigt 1800-tal, som ansåg att ordet var vikingalikt, och menade att vikingarna faktiskt kunde sagt så.

Hur avslutar man ett gammalt brev?

Till exempel Lindqvist avslutar de flesta av sina brev Med hjärtliga hälsningar till herrskapet […]. Ett särskilt populärt formellt alternativ hos skriben- terna är Med utmärkt högaktning, med varianter som Med största högaktning.

Svar: Ett brev till såväl bekanta som främmande människor avslutas i dag vanligen med någon av fraserna med vänlig hälsning eller med vänliga hälsningar följt av brevskrivarens namn. Båda varianterna förekommer utan med.

Share this post