Ny

Far brev till forra hyresgasten?

Får brev till förra hyresgästen?

Du ska alltid skicka tillbaka brev till avsändaren genom att skriva ”åter avsändaren: bor inte på denna adress” på brevet och sedan posta det. På det sättet får avsändaren veta att personen inte finns på adressen.

Hur skickar man tillbaka ett brev?

Om du skulle få någon annans post i brevlådan så kan du stryka över adressuppgifterna, skriva ”avflyttad”, ”okänd”, ”fel adress” på kuvertet och antingen lämna det vid ett postombud, returnera den felutdelade posten till en brevbärare eller helt enkelt lägga tillbaka det i en gul brevlåda, Postnord.

Har post annan post?

När du tillfälligt bor på annan adress, eller inte har någon adress alls, så kommer posten fram ändå med Poste Restante. Med Poste Restante tar du emot post precis som vanligt trots att du tillfälligt befinner dig på annan ort utan fast adress.

Vad göra med Felsänd post?

Vid mottagande av felsänd post Då ska du stryka över de angivna adressuppgifterna och ersätta dem med texten ”’felaktig adress”, “avflyttad” eller “okänd”. Paketet eller brevet lämnar du in hos närmaste postombud, alternativt i närmaste postlåda.

Varför har jag inte fått min post?

Orsaken kan vara att adressat, gata eller nummer förväxlas då brevbäraren sorterar sin post inför utdelningsrundan. Om det finns fler än en postoperatör där du bor, försök kontrollera vilken av dem som har delat ut försändelsen (med hjälp av eventuell stämpel och frankering eller genom att kontakta avsändaren).

Hur skickar jag tillbaka en vara?

I en del webbutiker kan du även skriva ut en returfraktsedel. I de allra bästa fallen får du med en sådan tillsammans med varan. Huruvida du själv måste bekosta returfrakten varierar beroende på webbhandelns policy. I Skicka Direkt kan du köpa frakt och skapa fraktsedel för det paket du vill skicka tillbaka.

Är det olagligt att öppna andras brev?

Fakta: När får jag lov att läsa någon annans post? Enligt reglerna för post- och telehemligheter är det olagligt att bryta en annan människas post utan dennes uttryckliga godkännande. Brottet kan i allvarliga fall leda till fängelse.

Varför betala för adressändring?

Med Eftersändning, en tjänst från Svensk Adressändring, kan du vara säker på att posten kommer fram till din nya adress även om avsändaren inte har nåtts av att du flyttat.

Share this post