Blogga

Ar boxer en bra forsta hund?

Är boxer en bra första hund?

Idag är boxern i första hand en omtyckt familjehund, men den är också användbar som vakt-, skydds- och räddningshund och som assistans- och sportshund. Den godmodige och lekfulla boxern är också en bra barnvakt och lekkamrat och klarar alla uppgifter med bravur.

Hur gammal blir en boxer hund?

10 till 12 årBoxer / Livslängd

Hur mycket fäller en boxer?

Boxerns päls är kort och rasen fäller måttligt. En del boxerhundar har en djupt gulbrun päls och andra är tigrerade.

Vad kostar en vit boxer?

En renrasig boxer kan kosta allt från 10.000 – 15.000 kr, beroende på uppfödare och stamtavla. En blandad boxer kan bli ett par tusenlappar billigare och rent hälsomässigt så behöver det inte vara till nackdel. Det är dock alltid säkrast att köpa en renrasig hund från en välrenommerad och seriös uppfödare.

Hur mycket motion behöver en boxer?

Motion. En boxer har gott om energi och behöver mycket motion – den älskar att springa runt på stora ytor och jaga bollar och frisbeear. Över två timmar om dagen rekommenderas.

Vad kräver en boxer?

Boxern är en brukshund och kräver som sådan inte bara mycket och regelbunden motion, utan även mental stimulans. Boxerns storlek och livliga temperament gör att det ofta fordras en tydlig och konsekvent uppfostran, grundad på vänlighet. Den tycker om att arbeta, varför den också bör få den möjligheten.

Hur många år kan en hund bli?

I en brittisk studie var medellivslängden gällande cirka 3000 hundar 11 år och 1 månad (för alla raser och alla dödsorsaker) medan den för hundar som dog av naturliga orsaker var 12 år och 8 månader.

Vad är den äldsta hunden?

Världens äldsta hund blev 29 år o ch 282 dagar. Hunden var en liten terrier som hette Max. Världens längsta kattpäls sitter på perserkorsningen Colonel Meow i Seattle, USA.

Var kan man köpa en boxer?

Då är Boxer rätt val för dig. Hos oss hittar du alltid de bästa erbjudandena från Boxer! Läs mer här och beställ i ditt närmaste varuhus.

Share this post