Blogga

Hur man spikar takpapp?

Hur man spikar takpapp?

TAKPAPP I ETT LAGER

  1. Börja med att spika fast takfotsbeslaget med takpappspik.
  2. Skruva på trekantslister längs sidorna av taksprånget.
  3. Lägg två remsor asfaltslim på takfotsbeslaget, eller applicera det med en spackel.
  4. Spika fast pappen med takpappspik där nästa remsa ska överlappa.

Hur montera takrännor?

De nya rännkrokarna ska sättas upp högst 60 cm från varandra. De fälls in nederst på takstolarna eller nederst på takfoten eller takfotsbrädorna. De nya hängrännorna ska sättas med ett fall på minst 2,5 mm per meter och de yttersta krokarna ska sättas 10 cm från gaveln på varje sida.

Hur spikar man Ytpapp?

Fäst våden i ovankant med pappspik satta i sicksack, spikavstånd c/c 60 mm och spika även mot trekantlisten på gaveln. Spika från mitten av våden och utåt, för att undvika veck bildning. Klistra våden med Mataki Asfaltklister i nederkant mot fotplåten, som skall ha en 10 cm bred och ren yta för klistringen.

Hur ska man lägga takpapp?

Takpappen ska läggas direkt på råsponten och dels spikas, dels limmas fast. Spikarna överlappas hela tiden av nästa våd, så de kommer inte att synas. På nocken, som du täcker sist, ska en våd klistras fast och sedan täckas vid sidorna av plåtlister.

Vem sätter upp hängrännor?

Rennit erbjuder skarvfria hängrännor efter dina behov. Monterat och klart.

Kan man lägga papptak på vintern?

Det ska inte finnas någon synlig väta eller spår av snö eller is, och inte heller någon färgskillnad på underlaget till följd av väta. Om det är kallare än 5 ºC förvaras TopSafe 3º minst 2-3 dygn i varmt utrymme (20 grader) före utläggningen.

Börja med att passa in den övre våden i förhållande till den undre klisterremsan. Fäst den övre våden i överkant med några spik. Om pappen har en frilagd kant, dra bort releaseremsan. Fäst pappen med pappspik (20×2,8 eller 25×2,5) som sätts i sicksack med 60 mm avstånd, 20 mm från pappkanten.

Share this post