Rekommendationer

Kan socialen ga i borgen for en lagenhet?

Kan socialen gå i borgen för en lägenhet?

Men kommer inkomsten från socialen så kan det bli avslag: 34 procent av de kommunala hyresvärdarna säger nej till socialbidrag. En tredjedel av de 34 procenten kan acceptera socialbidrag – eller försörjningsstöd som det numera heter – om du kan få någon att gå i borgen. En möjlighet som många med dålig ekonomi saknar.

Hur man kan hyra lägenhet utan jobb?

Du behöver inte ha en fast anställning för att få en bostad, däremot behöver du styrka din inkomst, vanligtvis genom kopior på de tre senaste lönespecifikationerna. Den inkomst du har ska räcka både till hyran och till din familjs försörjning enligt konsumentverkets normer.

Kan man hyra lägenhet trots kronofogden?

Hyra lägenhet med skuld hos kronofogden Du kan fortfarande få hyra lägenhet hos vissa hyresvärdar trots en eller flera betalningsanmärkningar. Det allra viktigaste är att du inte har hyresskulder. Om den som ska hyra ut lägenheten ser att du har en historia av att inte betala hyran, så kan du räkna med ett nej.

Kan socialen stå som borgenär?

– Många är självförsörjande, men har en skuld hos kronofogden och då får de inte hyra, säger Helena Ek Fält. Socialtjänsten kan då stå som borgenär och på så sätt ge hyresvärden en hyresgaranti. Men alla som söker blir inte beviljade borgenär.

Kan inte betala hyran soc?

En förstagångsansökan gör man genom att ta kontakt med socialtjänsten i sin stadsdel. För att komma i kontakt med de som arbetar med försörjningsstöd så ringer man något av nedanstående nummer beroende på vilken stadsdel du tillhör.

Hur mycket måste man tjäna för att hyra lägenhet?

Hushållets bruttoinkomst ska vara minst tre månadshyror, se exempel: Lägenheten du vill hyra kostar 5 000 kr/månad. 5 000 x 3 = 15 000 kr. Ditt hushåll behöver ha en stadigvarande inkomst om minst 15 000 kr/månad före skatt (bruttoinkomst).

Share this post