Blogga

Vem kan sitta i Brf styrelse?

Vem kan sitta i Brf styrelse?

normalt vara medlemmar i föreningen, om inte annat är bestämt i stadgarna. I en bostadsrättsförening kan, om inte något annat har bestämts i stadgarna, bostadsrättshavarens make/maka eller sambo vara styrelseledamot eller styrelsesuppleant, även om maken/makan eller sambon inte är medlem i föreningen.

Vem kan söka bygglov i en bostadsrättsförening?

Bygglov kan vara krav För vissa förändringar eller renoveringar av lägenheten eller fastigheten behöver bostadsrättsinnehavaren respektive föreningen söka bygglov. Bygglov krävs generellt vid: Nybyggnad. Om föreningen skulle uppföra en ny tvättstuga på tomten exempelvis.

Vilken lag reglerar bostadsrätt?

Lag (1995:1464). 4 § Upplåtelse av en lägenhet med bostadsrätt skall ske till nyttjande mot ersättning och utan tidsbegränsning. Endast bostadsrättsföreningar får upplåta sådan nyttjanderätt. En upplåtelse med bostadsrätt får endast avse hus eller del av hus.

Vad innebär självförvaltning?

Självförvaltning är en typ av styrandeform för arbetsplatser i vilken de anställda själva fattar besluten, till skillnad från den traditionellt mer auktoritära formen där en arbetsledare eller chef ensam fattar beslut.

Vad händer om ingen vill sitta i styrelsen?

Men saknas styrelse helt eller om man inte får ihop tillräckligt många ledamöter så uppstår en så kallad likvidationsplikt för föreningen. Detta betyder att Bolagsverket startar ett ärende och om inte nya ledamöter väljs inom en viss tid, beslutas det att föreningen ska träda i likvidation och en likvidator tillsätts.

När krävs bygglov bostadsrätt?

Vissa förändringar i lägenheter kan, utöver tillstånd från bostadsrättsföreningen, också kräva bygganmälan eller bygglov från kommunen. Bygglov krävs normalt sett för t. ex. nya balkonger, fönsterbyten (om utseendet förändras), utökad bostadsyta, ändrad användning av en yta (t.

Share this post