Blogga

Hur lange haller dreads?

Hur länge håller dreads?

Hållbarheten på dreadlocks-förlängningar kan hålla i flera flera år, tänk dock på att om man använder sig av ljusa nyanser så bör man gå igenom förlängningarna en gång per år för att se till att dom inte har slitits för mycket.

Hur långt hår behöver man för dreadlocks?

Hur långt hår behöver jag? För att få snygga och bekväma dreadlocks från dag ett så rekommenderar jag att du bör ha axellångt hår. Om du har minst 10 cm långt hår och vill ha dreads redan nu så rekommenderar jag att du väljer dreadlocks med förlängningar (klicka här för att veta mera).

Hur mycket kostar det att göra dreads?

Syntet – Vilket är vanligast och billigast, 1800-2500kr beroende utav längden. Äkta – Som kostar 3500-4000kr, också beroende utav längden. De två första bildexemplerna här nedan är tillfälliga dreads. De som följer är fullständiga dreads.

Hur man sköter dreads?

Se till att fördela schampo/tvål jämt och massera din hårbotten ordentligt. Skölj länge, vrid ur dreadsen emellanåt och skölj igen och igen annars kommer börja klia. Använd inte vanligt schampo eller balsam alls, inget med ingredienser som kan göra håret silkigt det gynnar inte våra dreads.

Hur ofta tvättar man dreads?

Du bör inte tvätta dreadsen på ett par veckor efter dom är nygjorda, sedan kan du tvätta dom ca varannan vecka. Dreadsen brukar sköta sig själva och bli dreddiga ca tre cm från hårbotten när dom växer ut, men man kan hjälpa dom på traven genom att dra toppen igenom botten någon gång var tredje månad.

Hur duschar man med dreadlocks?

Hur gör man när man tvättar sina dreads? Blöt ner dina dreadlocks tills att dom är helt genomblöta, ta tvålen och gnuggar direkt ner i hårbotten och se till att du får schampo i allt från hårbotten ner till topparna på dreadsen. Det är inte så stor skillnad från att tvätta sitt vanliga hår.

Hur tvättar man håret när man har dreads?

Hur många dreads behövs?

Hur många dreads behöver jag till mitt hår? Detta är väldigt individuellt, men jag räknar på 56 DE dreads som standard till ett helhår, eller 80 st SE. Om du har undercut eller sidecuts behöver du självklart mindre, men du är rädd för att dreadsen inte ska räcka kan det vara bra att beställa några extra.

Hur man gör dreads?

Man delar upp håret i sektioner/tester i önskvärd tjocklek över hela huvudet. Sedan kammar man det från topparna och inåt samtidigt som man vrider dreadsen, vilket gör att håret tovas. För att behålla formen kan man använda ett speciellt, hårt vax som är framställt av bivax.

Hur blir man av med dreads?

En vanlig metod om man vill undvika s.k beavertail (när allt formas i en enda stor ihopväxt hårmatta) är att helt enkelt dra isär de sektioner av hår som bildas, så dreadsen inte växer samman. Detta är enklast att göra efter en dusch när håret är blött.

Hur blir man av med dreadlocks?

Med stor beslutsamhet, mycket balsam och tålamod kan man kamma ut dreadlocks. De flesta brukar klippa av en bit på hårlängden för att underlätta detta arbete.

Share this post