Allmänning

Hur rengora en Mockajacka?

Hur rengöra en Mockajacka?

Så här gör du: Applicera ett tunt lager majsmjöl på fläckarna och låt det verka några timmar, gärna över natten. Majsmjölet absorberar fläckarna och lämnar mockan ren och snygg. Borsta sedan noggrant bort majsmjölet med en mockaborste när det verkat klart. Det går också att rengöra mocka med ånga.

Hur sköter man en Mockajacka?

Bästa sättet att vårda mockan är att vädra plagget mellan användningarna. Om du fått en fläck, pröva då att borsta bort den med en mjuk borste eller med en lite grövre svamp. Fettfläckar kan vara svåra, men om du har tur absorberas fettet av skinnet och försvinner efter en tid.

Kan man ha mocka i regn?

Mångas oro ligger i att mockajackan inte kan bäras när det regnar och är mycket känsligt mot vatten. Det påståendet stämmer egentligen inte. Självklart bör du prioritera att inte bära mockajackan när det regnar men skulle regnskuren vara framme blir jackan långtifrån förstörd av lite vatten.

Kan man Kemtvätta Mockajacka?

Du bör i möjligaste mån undvika att kemtvätta jackor eller kappor utav skinn/mocka. Detta eftersom det sliter hårt på materialet. Det är någonting som du vill undvika då detta förkortar ditt plaggs livslängd avsevärt. Kemtvätt är helt enkelt inte bra – vare sig för skinn/mocka, för din hälsa, eller för miljön.

Hur behandlar man mocka?

Skovård i tre enkla steg

  1. Rengör. Borsta bort smuts med en mockaborste. Bearbeta tuffare fläckar med en slipsten för mocka.
  2. Vårda. Applicera ett jämt lager skokräm för mocka/nubuck över hela skon. Den lyfter fram skons originalfärg.
  3. Skydda. Spraya hela skon rikligt med impregnerinsspray från cirka 20 cm.

Hur tar man hand om mockaskor?

Kan man ha mockaskor på vintern?

Om du, vare sig kvinna eller man, hör till dom som gärna går med finskor året om så är skor i mocka någonting som inte bör gå dig obemärkt förbi. Skor av denna typ är nämligen perfekta under både höst och vinter då de bland annat är betydligt enklare att rengöra än varianter i vanligt skinn.

Share this post