Rekommendationer

Far man skjutsa pa en elcykel?

Får man skjutsa på en elcykel?

En Elcykel har verken åldersgräns eller krav på körkort. Det är inte tvunget att ha hjälm även om det är lämpligt att använda hjälm när du cyklar. Du får skjutsa ett barn under 10 år om du är över 15 år om lämplig plats för passageraren finns. Är du över 18 år får du skjutsa 2 barn på 6 år eller yngre.

Får man åka två på cykel?

Om det på cykeln finns lämpliga säten och skydd för ekrarna får man skjutsa ett barn, om man är över 15 år och den som skjutsas är under 10 år, eller två barn under 6 år om man är över 18 år.

Får man skjutsa på elsparkcykel?

Det är inte tillåtet att skjutsa på elsparkcykeln. Barn under 15 år måste bära hjälm. Fordonet ska vara utrustat med broms och ringklocka. Vid mörkerkörning ska fordonet ha reflexer och belysning fram och bak.

Hur många får åka på en cykel?

Man får endast ha passagerare om cykeln har lämpliga säten och effektivt skydd mot hjulekrarna. Har man det får man ha passagerare om följande regler följs: Den som åker med måste vara under 10 år. Du som kör måste vara minst 15 år. Du kan också ha två barn under 6 år på cykeln men då måste du ha fyllt 18 år.

Får man skjutsa någon på pakethållaren?

Ja, du får skjutsa ett barn under 10 år om du fyllt 15 år och två barn under 6 år om du fyllt 18 år. pakethållare. Läs hela författningstexten.

Hur många får man åka på en elsparkcykel?

Samma trafikregler gäller för elsparkcyklar som för vanliga cyklar. Du får bara åka en person på varje. Här går det med vanlig cykel att montera en barnstol – men det är inte möjlig på elsparkcyklar. Det är olovligt att köra när du är onykter.

Får man böter om man åker två på en voi?

– Om man iakttas av polisen kan man bli bötfälld. Oftast bötfäller vi folk som kör mot rött eller skjutsar på sparkcykeln. Då är det 1500 kronor i böter om man kör mot rött och 500 kronor i böter var för alla som åker på elsparkcykeln om man blir påkommen med att åka flera personer på samma elspark.

Är det olagligt att åka 2 på elsparkcykel?

Att skjutsa passagerare på elsparkcykeln är knappast lagligt, då fordonsreglerna säger att på en cykel eller en moped får inte samtidigt färdas flera personer än cykeln eller mopeden är byggd för. Elsparkcyklarna är i princip alltid byggda för transport av en person.

Share this post