Frågor

Kan man registrera foretagsnamn?

Kan man registrera företagsnamn?

Du kan anmäla företagsnamnet till Bolagsverket via verksamt. se eller på en blankett. Det är viktigt att det företagsnamn du väljer går att skilja från andra företagsnamn och varumärken.

Hur mycket kostar det att ändra företagsnamn?

När du skickar in din anmälan om ett namnbyte måste du också tillhandahålla bolagsordningen tillsammans med ett bolagsstämmoprotokoll som visar på ett namnbyte. Var också beredd på att det kommer kosta ditt företag runt 1000 svenska kronor att byta namn.

Kan man registrera ett företagsnamn för sin enskilda firma?

Du kan, men behöver inte, registrera ditt företagsnamn hos Bolagsverket. Men om du vill skydda det ska du registrera det hos oss.

Vad kostar det att skydda sitt företagsnamn?

Det kostar ingenting att starta enskild firma och ansöka om F/FA-skatt hos Skatteverket. Men om du vill skydda ditt företagsnamn hos Bolagsverket kostar det 1200 kronor om du gör anmälan via deras e-tjänst. Om du väljer att lämna in en blankett istället kostar det 1500 kronor.

Hur ändrar man Företagets säte?

Du kan ändra styrelsens säte, alltså den kommun där föreningsstämman ska hållas. En sådan ändring innebär en ändring av stadgarna. Det anmäler du på verksamt.se. Ändringen av säte börjar gälla först när vi har registrerat den.

Hur lång tid tar en ändring hos Bolagsverket?

Om det finns brister i inskickade ärenden ska Bolagsverket skicka ett meddelande inom sju arbetsdagar när det gäller ett nybildat aktiebolag och inom tio arbetsdagar för övriga ärenden. Behöver du tips på vad du kan göra för att ditt ärende ska bli registrerat så snabbt som möjligt?

Hur ska du registrera ett företagsnamn i ett län?

En enskild näringsverksamhets företagsnamn skyddas i det län där företaget är registrerat. Du ska anmäla en ändring när företaget flyttar till ett annat län. Du kan ansöka om att registrera företagsnamnet i flera län om du vill. Detta kallas skyddsregistrering och du betalar en avgift per län.

Hur kan du anmäla ditt företagsnamn till Bolagsverket?

Du kan anmäla företagsnamnet till Bolagsverket via verksamt. se eller på en blankett. Det är viktigt att det företagsnamn du väljer går att skilja från andra företagsnamn och varumärken. Logga in i vår e-tjänst på verksamt.se. Använd e-tjänsterna på verksamt. se när du ska starta eller ändra. en enskild näringsidkare.

Kan du ansöka om namn hos Skatteverket?

Du ansöker om namn hos Skatteverket. Vissa ansökningar har en avgift, medan andra är avgiftsfria. Du ansöker på olika blanketter beroende på vilken ändring du vill göra. Du som är över 18 år kan ansöka om att byta förnamn eller tilltalsnamn utan blankett genom att logga in.

Share this post