Frågor

Vad kostar det att skicka en skoter?

Vad kostar det att skicka en skoter?

Välkänd medlem. Det kostar 2000kr med bussgods !! och det är de billigaste alternativet att skicka med!!..

Hur många får man åka på en snöskoter?

Däremot finns det en regel som säger att du inte får ta någon passagerare alls på skotern eller i pulka när du korsar, eller av terrängförhållandena tvingas ut på allmän väg, eller när du kör på enskild väg som också används av allmänheten. Pulka eller kälke kan vara hemtillverkad.

Hur mycket snö måste det vara för att köra skoter?

Det brukar generellt anses tillåtet att köra på väl snötäckt mark om man inte stör, förstör eller på något annat sätt bryter mot lagar eller förordningar. Generellt förbud gäller för körning på skogsplanteringar eller i ungskog som är lägre än två meter över snötäcket.

Får jag köra snöskoter på mitt B körkort?

Om du har tagit körkort AM för moped klass I har du rätt att köra snöskoter inom ramen för organiserad turistverksamhet som innebär speciella förutsättningar, så kallad skotersafari. Skotersafari innebär att färden är organiserad och sker: i en grupp på högst tio personer. under ledning av en person som har förarbevis.

Hur mycket kostar det att skicka däck?

Det ska vara enkelt att skicka paket med Bussgods….Fasta priser.

Vara Pris
4 hjul , däck eller fälg max 20″ 1258 kr
2 hjul, däck eller fälg max 20” 779 kr
Cykel, kartongförpackad Från 779 kr
Gitarr 353 kr

Hur mycket kostar det att frakta en motorcykel?

Fasta priser

Vara Pris
Skidpaket, maxlängd 200 cm 533 kr
Snowboardpaket, maxlängd 200 cm 533 kr
Moped, normalstor* 3 683 kr
Motorcykel, normalstor* 4 606 kr

Hur många passagerare på snöskoter?

Man får transportera högst en passagerare på snöskotern, om det finns sits och fotstöd för passageraren och om detta är tillåtet enligt registreringsbeviset. Om antalet passagerare inte nämns i registreringsbeviset är sitsen och fotstöden den avgörande faktorn.

Får barn åka med på skoter?

Sätt barnet säkert på skotern Det bästa sättet att ta med sig barn är istället att sätta barnet bakom dig eller i pulka. Sitter barnet bakom så bör du ha ryggstöd och handtag på sidorna. Är det inte standardutrustning på din skoter, så finns det att köpa som tillbehör till de flesta skotermodeller.

Hur mycket snö för snöskoter?

Förbudet om skogsmark gäller körning i plant- eller ungskog vars medelhöjd över snötäcket är lägre än två meter.” Det här innebär alltså att du som kör snöskoter i terrängen utanför led måste vara särskilt försiktig. Tänk på att träden alltid måste sticka upp minst två meter över snön.

Måste man ha med sig Skoterkortet?

Om du ska köra snöskoter behöver du ett förarbevis för snöskoter. Du som har ett körkort som du tog före den 1 januari 2000 (även om det senare varit återkallat) behöver inte ett sådant förarbevis.

Share this post