Blogga

Ar svenskar valkomna till Kroatien?

Är svenskar välkomna till Kroatien?

Den 9 april 2022 hävde kroatiska myndigheter samtliga covidrestriktioner för inresa i Kroatien från ett EU/EES-land. Detta innebär att alla, oberoende av medborgarskap, får resa in i Kroatien från ett EU/EES-land utan några covidspecifika restriktioner.

Hur registrerar man äktenskap?

Den som vill ingå äktenskap måste först ansöka om hindersprövning eller äktenskapscertifikat hos Skatteverket. Skatteverket registrerar vigslar och äktenskapsskillnader i folkbokföringen.

Måste man ha pass till Kroatien?

Giltighetstid för pass eller nationellt ID-kort Enligt den kroatiska utlänningslagen ska medborgare från EU/EEAS länder (dvs bl. a. Sverige) ha ett giltigt pass eller nationellt ID-kort för inresa och vistelse i Kroatien. För utresa gäller endast att resehandlingen fortfarande är giltig.

Får man resa i sommar?

Från och med 1 april 2022 råder inte längre något inreseförbud till Sverige. I andra länder kan restriktioner förekomma så följ Sveriges ambassads information om vad som gäller på ditt resmål. Här har vi samlat myndigheternas information om resor.

Hur många öar finns det i Kroatien?

Öar av Adriatiska havet i Kroatien. Kroatien har mer än 1000 öar varav 48 är bebodda. Kolla in fotogalleriet på varje ö och ta reda på mer om de vackra kroatiska öarna som Krk, Pag, Vir, Brač, Hvar, Vis eller Korčula.

Vart ska man åka till i Kroatien?

Stor guide till Kroatiens bästa resmål

  • Istrien – italiensk charm i norra delarna av landet.
  • Dubrovnik – storstad med mycket historia.
  • Cavtat – barnfamiljens paradis.
  • Split – perfekt för citysemestern.
  • Brac – badpärla i skärgården.
  • Hvar – Kroatiens mest solsäkra ö
  • Makarska rivieran – världens vackraste kustremsa.

Kan man åka till Kroatien med körkort?

Svenska medborgare kan resa till EU-länder utanför Schengenområdet utan pass om de istället har med sig nationellt ID-kort. Svenskt körkort eller annat ID-kort gäller inte som resehandling – endast nationellt ID-kort gäller. Kontrollera att passets giltighetstid inte har gått ut eller går ut under resans gång!

Vad är Kroatiens största ö?

Det totala antalet landformer uppgår till 1 185. Cres och Krk är Kroatiens till ytan största öar – båda med en area på 405,78 km2.

Är Kroatien en ö?

Den allra mest besökte ön i Adriatiska havet har flera gånger blivit utsedd till en av världens vackraste öar och här hittar du det kristallklara vattnet Kroatien är känt för i kombination med små pittoreska medeltidsbyar.

Share this post