Rekommendationer

Vad ar drivrem pa en bil?

Vad är drivrem på en bil?

Drivremmar är kontinuerliga band som används för att driva flera kringutrustningar i en bil, som motor, såsom en generator, vattenpump, servopump, A /C kompressor och luftpump. Eftersom drivremmar blir utsatt för stora påfrestningar bör man ställa höga krav på kvalitet och passform.

Hur vet man om remmen slirar?

Remmen slirar: Remmen kan slira, då den inte får grepp i starten och slirar samt kan dra ner på din toppfart. Det kan bero på att packboxen i den bakre remskivan har blivit för varm när man trimmar så den har helt enkelt blivit för varm och gött sönder lite smått.

Hur fungerar drivremmar?

Drivremmar sitter mellan två eller flera remskivor för att överföra kraft från en remskiva till en annan. Genom att använda olika storlekar på remskivorna kan man därmed få högre eller lägre utväxling än själva motorn som driver drivremmen. Det finns två olika typer av kraftöverföring med hjälp av en drivrem.

Hur spänd ska Variatorremmen vara?

När variatorremmen är helt ny och remavståndet är injusterat är allt (oftast) OK. Eftersom remmen slits och blir smalare, ökar spelet och variatorn får trycka ihop mer för att greppa remmen. När de händer startar systemet i en högre växel än vad den borde.

Hur länge håller en Variatorrem?

Remmen kan hålla allt från 800-mil till 2000-mil, men för att vara på säkra sidan bör man byta remmen ganska regelbundet.

Vart sitter drivrem?

Drivremmar sitter mellan två eller flera remskivor för att överföra kraft från en remskiva till en annan. Genom att använda olika storlekar på remskivorna kan man därmed få högre eller lägre utväxling än själva motorn som driver drivremmen.

Vad händer när drivremmen går sönder?

Vad händer om remmen går av, slår kolvarna i ventilerna så att det blir skador eller klarar dom sig? Svar: Det är nog hög tid för dig att byta kamrem, för det ska på din motor ske vid högst 18 000 mil eller efter åtta år. Om remmen går av rör sig ju inte ventilerna längre och kolvarna kan slå dem krokiga.

Hur använder man Remspray?

Används endast utomhus eller i väl ventilerade utrymmen. Kasta innehållet / behållaren i enlighet med lokala, regionala, nationella och internationella föreskrifter. Remspray som förhindrar slirning och slitage! Se till att remmar i diverse maskiner går runt och runt utan slirning, gnissel och slitage!

Vilken Variatorrem är bäst?

Om du har en snöskoter som har upp till 500 cc så rekommenderar vi Carlisle Ultimax MAX eller Dayco HP som variatorrem. Både Carlisle Ultimax MAX-serien och Dayco HP-serien är tillverkade och utformade för att ge bästa grepp under variatorremmens hela livslängd.

Share this post