Frågor

Far man behalla Jobbtelefon?

Får man behålla Jobbtelefon?

Utgångspunkten är att chefen bestämmer om man behåller telefonen. Detta förutsätter då att man behöver vara nåbar för att kunna bistå med information och dylikt. I sådana fall betalar företaget och någon beskattning sker ej.

Kan man använda Jobbtelefon privat?

Ändringarna innebar att privatsamtal har blivit skattefria. Du kan alltså använda din jobbtelefon privat utan att förmånsbeskattas. Detta efter att Skatteverket har beslutat att företagsmobiler skall ses på samma sätt som bilförmåner, dessa förmåner är skattefria enligt inkomstskattelagen.

Kan arbetsgivaren se sms?

Finns det inga regler, och du inte har gjort något olagligt, kan du som mest få ett allvarligt samtal av din chef. Arbetsgivarna kan läsa e-post skickad från jobbmejlen. Kan de även läsa sms-meddelanden? – Nej, bara polisen kan få fram den informationen, om du misstänkts för ett allvarligare brott.

Får man ha mobil på jobbet?

Om det blir nödvändigt att tillgripa en åtgärd, som innebär att den anställde ska låsa in mobilen under arbetstid; tänk på att du på eget initiativ ska förhandla med berörda fackliga organisationer. Det är en fördel att vara överens om de regler du som arbetsgivare planerar att införa.

Kan chefen se mina sms?

Anställda har rätt till skydd för sin kommunikation och sitt privatliv. En arbetsgivare har därför normalt inte rätt att ta del av innehållet i arbetstagarens privata filer eller e-postmeddelanden. Undantag kan gälla vid en allvarlig misstanke om illojalt eller brottsligt beteende.

Kan arbetsgivaren se vad jag gör på mobilen?

2 Kan chefen se vilka sidor jag surfat in på? Om du är uppkopplad på nätverket på jobbet kan den informationen sparas på servern. Om du surfar hemma sparas informationen bara i webbläsaren. I vissa fall kan arbetsgivaren ha installerat övervakningsprogram på telefonen, men chefen måste i så fall informera om det innan.

Kan arbetsgivaren se mobilsurf?

Share this post