Ny

Far man lyssna pa musik i fangelset?

Får man lyssna på musik i fängelset?

Vissa fängelsen har fotbollsplaner och andra har tv-spel. Det finns inget fängelse i Sverige (vad jag har hittat) som har en musikstudio eller annan anordning där man kan spela in musik. Möjligheterna att spela in musik bör alltså vara små. Det borde dock inte finnas något som hindrar din vän att skriva musik.

Vad får man för mat i fängelset?

Det är alltså kriminalvården själv som bestämmer vad maten får kosta. De som avtjänar sitt straff i fängelse äter all sin mat på anstalten, både frukost, lunch och middag samt mellanmål.

Har man tillgång till internet i fängelse?

Sverige hade tidigare en så kallad ”whitelist” med webbsidor som var godkända, men det fungerade inte när internet blev mer och mer öppet för kommunikation. Sedan hösten 2018 är internet stängt för de studerande i Sveriges fängelser. De har bara tillgång till ett intranät där de kan kommunicera med sin lärare.

Får man ringa från anstalt?

En intagen i ett fängelse av säkerhetsklass A eller B inte får ringa till IP-telefoni inom INTIK-systemet (7 kap. 12 § KVFS 2011:1).

Får man vegetarisk mat i fängelse?

Kriminalvården ska servera mer vegetariskt och Kalmaranstalten ligger i framkant: I snitt fem mål i veckan helt vegetariska. Det är inte bara svenska skolor som serverar mer vegetarisk mat. Även i fängelset har en matrevolution skett.

Vad får man för mat i häktet?

Här i köket på häktet i Göteborg lagas all mat från grunden till de cirka 250 intagna. Kockarna kommer från olika delar av världen, och det märks på matsedeln. Dagens lunch: pasta med tonfisksås. En lite lättare måltid, förklarar köksföreståndare Fredrik Hansson.

Får man ta med snus till fängelse?

De intagna får nu gratis snus. Obs, genrebild. Sedan en vecka får de intagna på häktet i Göteborg gratis snus och cigaretter. Personal på häktet handlar tobaksvaror som sedan delas ut till de runt 330 brottsmisstänkta.

Får man använda telefon i fängelse?

Vidare är det inte tillåtet för intagna att inneha mobiltelefon i anstalt (5 kap. 7 § FARK Fängelse). För att en kontroll- eller tvångsåtgärd enligt 8 kap. 2 § fängelselagen ska vara tillåten ska den dock även vara proportionerlig.

Får man ha sin telefon i fängelset?

Vad händer med ens jobb om man hamnar i fängelse?

Sammanfattningsvis finns det ingen automatik att arbetsgivaren kan säga upp dig på grund av fängelsestraff och avgörande är vilken typ av tjänst du har och vilken typ av brott du döms för samt vilken tid som du kan antas vara borta från jobbet utan att din frånvaro orsakar oskäliga kostnader för din arbetsgivare.

Share this post