Frågor

Hur gar en investeringsrunda till?

Hur går en investeringsrunda till?

Att framgångsrikt genomföra och slutföra en investeringsrunda handlar om att presentera ett slagkraftigt och övertygande business case, som den potentiella investeraren kan verifiera i sin due diligence av ert bolag. Pudelns kärna är att vinna investerarens förtroende för er och det business case ni vill driva.

Hur investerar man i amerikanska aktier?

Du kan handla amerikanska aktier till ett av marknadens lägsta courtage i internetbanken och appen. Erbjudandet omfattas av cirka 800 amerikanska aktier från New York Stock Exchange respektive Nasdaq. För alla övriga amerikanska värdepapper sker handel via 0771-22 11 22, din rådgivare eller via vårt aktiebord.

Vad vill en investerare veta?

Beskriv vilka era idealkunder är och hur många det finns. Det avgör hur stort problem det är som ni adresserar. Det är viktigt med fokus så gör det troligt för oss investerare att du har minst en specifik och nåbar marknad. Vi vill också veta hur du marknadsför dig och når dina kunder samt hur er säljprocess ser ut.

Hur tar man in riskkapital?

För att få kapital till sin verksamhet kan man gå tillväga på lite olika sätt. Man kan exempelvis ta ett banklån eller så kan man ta in riskkapital. Riskkapital kan man ta in i företaget genom att hitta investerare som vill gå in och investerar i bolaget för att bolaget ska utvecklas och bli mer lönsamt.

Hur hittar man riskkapitalist?

Det är inte alltid enkelt att komma i kontakt med riskkapitalister men det finns möjligheter, bland annat via Connect Sverige. Det är en ideell förening som sammankopplar företag med tillväxtpotential, entreprenörer och innovatörer med riskkapital. Connect finns över hela Sverige.

Var ska man äga utländska aktier?

Kapitalförsäkring är bäst för källskatt på utdelning När du får en utdelning från utländska aktier så kommer du betala en källskatt till det land som du köper aktierna ifrån. Källskatten är en procent (%) av utdelningen och betalas när utdelningen trillar in på kontot.

Share this post