Allmänning

Vem far lamna anbud?

Vem får lämna anbud?

Lämna in anbudet i tid I en upphandling över tröskelvärdena ska en upphandlande organisation och en leverantör kommunicera elektroniskt med varandra. Det är därmed ett krav att anbud ska lämnas in elektroniskt, förutsatt att det inte är frågan om vissa undantagssituationer.

Hur går ett anbud till?

Det innebär att den kontrollerar att anbudsgivarna har uppfyllt ställda krav, besvarat alla frågor och lämnat in efterfrågade dokument. Anbuden utvärderas också utifrån de kriterier som har angetts i upphandlingsdokumentet. Myndigheten eller enheten kan välja att anta ett eller flera av anbuden.

Vad är skillnaden på anbud och offert?

Vad är ett anbud? Om ett skriftligt förslag gäller en större tjänst som exempelvis innehåller offentliga upphandlingar kallas detta för anbud. Ett anbud är synonymt med offert, men med skillnaden att ett anbud är bindande tills det att acceptfristen gått ut för att minska risken för spridning av känslig information.

Vad är ett Anbudsbrev?

Anbudsbrevet är ett kortfattat brev som man skickar med förfrågningsunderlaget och där man anger vilken information man vill ha från anbudsgivaren, när anbuden skall vara inne och liknande. Objektsbeskrivningen är en kortfattad mall som hjälper dig att beskriva dina fastigheter och markområden.

Vad ska finnas med i ett anbud?

För att inte anses vara ett oförbindande utbud måste ett anbud innehålla: Ett erbjudande eller löfte. med ett preciserat innehåll. som riktar sig till en bestämd adressat erbjudandet måste vara utan reservation om att anbudet inte är bindande (jfr AvtL 9 §)

Hur man skriver ett anbud?

Skriv så tydligt och begripligt du kan. Undvik förkortningar, främmande uttryck och branschtermer som det finns en risk att beställaren inte förstår. Lämna dina bästa villkor redan i anbudet. I en offentlig upphandling kan du inte räkna med förhandlingar om pris eller villkor.

Vad ska finnas med i en offertförfrågan?

En offert bör innehålla:

  • Specifikation av vara eller tjänst.
  • Pris per enhet och totalt pris.
  • Rabatter.
  • Leveranstid.
  • Leverans- och betalningsvillkor.

Hur tar man in offerter?

Begär alltid offerter från minst tre olika hantverkare. Och kräv specificerade offerter. En offert där det står ”målningsjobb, material, resor” och en klumpsumma är inte seriöst. Självklart ska företagets namn, adress, organisationsnummer och telefon finnas med samt namn på den som ska vara din kontaktperson.

Share this post