Blogga

Hur mycket kostar det att byta ut ett fonster?

Hur mycket kostar det att byta ut ett fönster?

Fönsterbyte – pris för olika tjocka glas För tvåglasfönster kan du räkna med en kostnad på någonstans mellan 700 och 3000 kronor och treglasfönster kan kosta allt från 2000 till 5000 kronor – beroende på vilken storlek du behöver, vilken typ av karmar du väljer och om fönstret är fyllt med ädelgas eller inte.

Vilken Fönsterleverantör ska man välja?

Generellt gäller en enkel regel – du hittar i princip aldrig rätt fönsterleverantör på första försöket. Ofta krävs det kontakt med ett antal olika fönsterföretag för att landa i rätt lösning, både vad gäller typ av fönster, pris och vilken fönsterfirma du till slut väljer (såvida du inte utför arbetet helt själv).

Vilket märke på fönster?

Vi har tittat på kvalité fönster från Elitfönster, ERA fönster, SP fönster och Traryds fönster. Dessa är några av de största fönster tillverkarna i Sverige. Slutsatsen är att alla tillverkare håller en väldigt hög kvalité och ett flertal fönster är P-märkta vilket är den högsta standarden.

Hur mycket kostar ett fönsterbyte?

Priset för ett fönsterbyte påverkas också i hög grad av vilken typ av fönsterglas du väljer. Klassiska tvåglasfönster är generellt sett billigare än treglasfönster. För tvåglasfönster kan du räkna med en kostnad på någonstans mellan 700 och 3000 kronor och treglasfönster kan kosta allt från 2000 till 5000 kronor

Hur lång tid tar det att genomföra fönsterbyte?

Hur lång tid det tar att genomföra ett fönsterbyte varierar beroende på omfattning och svårighetsgrad men ofta brukar kostnaden landa mellan 1000 – 2000 kr per fönster i ren arbetskostnad. Denna kostnad kan du halvera med ROT-avdraget (mer om detta nedan).

Hur mycket arbete krävs för ett fönsterbyte?

Sedan beror det ju så klart på hur många fönster du ska installera och hur mycket arbete som krävs för varje fönster. Du kan räkna med ungefär 1000-2000 kronor per fönster. Här har du dock möjlighet att utnyttja ROT-avdraget för att få ner priset för ditt fönsterbyte!

Share this post