Populära

Maste man besikta en leasad bil?

Måste man besikta en leasad bil?

Om du har en leasingbil där leasingbolaget ska faktureras ska du välja ”Betala på station” när du bokar besiktning på webben. När du sedan kommer till stationen visar du upp den rekvisition som leasingbolaget har skickat ut till dig så ser vi till att fakturering sker till leasingbolaget. Vi bryr oss om din integritet.

Vad är Leasbar?

Leasing är en form av hyra Definitionen av leasing är att en person eller ett företag istället för att köpa exempelvis en bil, en kopieringsmaskin eller annan produktutrustning hyr (”leasar”) produkten/varan under en period för en fast månadskostnad.

Vad händer med alla leasingbilar?

Leasingbil för 24 eller 36 månader Väljer du att avsluta leasingperioden i förtid, betalar du en slutfaktura med resterande månader i ett samlat belopp. Det går under vissa omständigheter att överlåta avtalet till en annan part.

Kan man köpa ut en leasad bil?

Kan jag köpa loss bilen efter leasingperioden? Efter leasingperiodens slut är det återförsäljaren som äger bilen. Du har ingen automatisk rätt att köpa bilen så det blir en fråga mellan dig och den återförsäljare som levererade bilen.

Vad kostar det att lämna tillbaka en leasingbil i förtid?

I vissa leasingavtal finns det villkor som avgör vad som gäller om du vill säga upp avtalet i förtid. I andra leasingavtal finns det inga bestämmelser alls om att säga upp avtalet. Om uthyraren ändå går med på en uppsägning kan det bli mycket dyrt för dig.

Vad innebär att leasa?

Att leasa en bil innebär att du hyr den till en fast månadsavgift under en bestämd tid. Du betalar inte någon kontantinsats eller ränta för att låna till bilen. Vad som ingår i leasingen bestäms i avtalsvillkoren. Tänk på att det inte är du som äger bilen, utan bilen ägs av uthyraren.

Varför leasing?

Den kanske allra främsta fördelen med att leasa sin bil är att man slipper finansiera hela bilen på egen hand. Till skillnad från vid köp så behöver man inte betala bilen kontant eller med hjälp av lån och kontantinsats.

Share this post