Blogga

Hur ofta vanda madrass?

Hur ofta vända madrass?

A: Vi rekommenderar att du vänder din madrass 4 gånger per år för att öka madrassens levnadstid.

Hur ofta vända bäddmadrass?

Resårmadrasser och bäddmadrasser bör vändas 3–4 gånger om året. Se dessutom till att skifta huvud– och fotända. Även resårbottnens huvud- och fotända bör byta plats 3–4 gånger om året. Då undviker du att madrassen formar sig för mycket efter din kropp vilket både ger skönare komfort och ökar livslängden på din madrass.

Hur ofta ska man byta resårmadrass?

Det rekommenderas att du byter ut resårmadrassen mellan var femte till var tionde år eftersom resåren blir utsliten. Ett sätt att förlänga livslängden är att vända på madrassen med jämna mellanrum.

Kan man tvätta en bäddmadrass?

För att tvätta bäddmadrassen effektivt börjar du med att fukta eventuella fläckar med en våt trasa, gärna så fort som möjligt efter att fläcken uppstått. Använd endast kallt vatten eftersom värme kan göra det svårare att få bort fläckarna, särskilt om det är kroppsvätskor du vill få bort.

Måste man ha en bäddmadrass?

En bäddmadrass kompletterar din madrass och förbättrar din sömnkvalitet. Inte nog med det, men den förlänger även livstiden på din madrass och därför sparar du pengar på lång sikt. Dessa är bara några fördelar med att ha en bäddmadrass.

Varför ska man vända på madrassen?

För att undvika överbelastning bör du därför vända din madrass i motsatt riktning till hur du brukar sova. Genom att göra detta med några månaders mellanrum kan du förhindra att din madrass överbelastas. Sängen är byggd för att jämnt fördela vår vikt när vi ligger ner.

Hur vända madrass?

Du kan också prova att lägga ett glidskydd under bäddmadrassen så att den ligger bättre på plats (finns att köpa i någon av våra butiker). Prova att vända bäddmadrassen upp och ned och/eller vrid den 180° så att huvud- och fotända byter plats (detta bör göras regelbundet).

Share this post