Blogga

Hur hantera granslosa personer?

Hur hantera gränslösa personer?

Här är sju sätt att hantera jobbiga släktingar – när du inte vill bryta helt….7 sätt att hantera jobbiga personer – när du inte vill klippa banden

  1. Försök vara förstående.
  2. Var tydlig med dina gränser.
  3. Skratta bort det.
  4. Undvik ämnen som triggar.
  5. Ta stöd av andra.
  6. Tänk på vad du delar med dig av.
  7. Gå inte i skuldfällan.

Vad betyder att sätta gränser?

I den här boken får du veta varför det kan vara svårt att sätta gränser och hur du blir bättre på det – både gentemot dig själv och mot andra. Att sätta gränser innebär bland annat att: Kunna säga ifrån. Be om det du behöver.

Har svårt att sätta gränser?

Psykologen Åsa Kruse har sett att svårigheter att sätta gränser är en av grunderna i stress- och utmattningsproblematik. Nu är Catarina Söderqvist bättre på att sätta gränser.

Vill bryta med min familj?

Ska du bryta med en familjemedlem eller släkting ska det vara ett genomtänkt beslut – inte för att ni har ett bråk över om rätt låt vann Melodifestivalen eller inte. När du är arg eller upprörd är det lätt hänt att du säger eller gör saker som du senare ångrar.

När någon gått över gränsen?

När någon överträder din gräns kliver den personen in på ditt revir och du reagerar instinktivt. Du blir rädd eller arg. Kanske båda. Kroppen drar sig samman och du gör dig beredd.

Hur sätter man gränser i ett förhållande?

För att kunna bygga vidare på en sund relation där man känner sig bra behandlad och får sina behov tillgodosedda.

  1. 4 gränser ni bör diskutera tidigt i relationen.
  2. 1 Respekt för integritet.
  3. 2 Respekt för egentid.
  4. 3 Respekt för vad som är privat.
  5. 4 Respekt för vad den andra gillar.

När man sätter gränser?

Försök att utgå från ditt eget perspektiv när du pratar med andra om dina behov för gränser, till exempel ”Jag behöver” eller ”Jag vill ha”. När vi sätter upp konsekvenserna är det viktigt att hålla sig till saker som vi vet att vi kan och kommer kunna fullfölja.

Vill bryta med min pappa?

– Våga fråga och prata om det. Många är oroliga för att ta upp jobbiga saker eftersom de är rädda att den andra personen ska tycka att det är jobbigt. Men ofta är det precis tvärt om, vågar man prata om saker blir det mindre jobbigt. Och försök vara rak, säg: ”Jag hörde att du brutit med din pappa, hur känns det?”.

Vill inte umgås med familjen?

Skälet varför vi inte vill gå och träffa släkten/familjen är att vi tänker mer på dom än vad vi tänker på oss själva, att deras åsikter var viktigare än mina egna. Vet att du går aldrig i från något, du går alltid till något, ha det med dig i dina tankar och i det du säger.

Share this post