Frågor

Vad betyder SI diamant?

Vad betyder SI diamant?

Schalins standardkvalitet för briljantslipade diamanter är Wesselton VS (WVS) för diamanter från 0,04 ct. och större och med Wesselton SI (WSI) för mindre briljantslipade diamanter. Princess slipade diamanter håller kvaliteten Top Wesselton VS (TW VS), andra kvaliteter kan offereras.

Vilken Diamantklarhet är bäst?

En diamant som är helt fri från inneslutningar är mest sällsynt. Den graderas högst på klarhetsskalan och värderas därmed mest. De flesta inneslutningar är inte synliga utan förstoring.

Vad betyder Diamantklarhet p?

Klarheten anger hur fri från inneslutningar diamanten är, vilket fastställs med lupp vid 10 gångers förstoring. Guldfynds diamanter har en klarhet från VS till P 1-2. Modern solitärserie med prinsesslipad Wesselton SI diamant från 0,25 till 1,00 ct.

Vad är Top Wesselton?

Wesselton är traditionell term för en vit diamant. Top Wesselton är sällsynta vita diamanter. Det finns även diamanter i gul, röd, blå, grön och champagnefärg. Färgerna kommer av att små mängder grundämne ingår i diamanten.

Vad betyder VVS diamant?

VVS – Very Very smal inclusions – Om vi översätter det rent till svenska så är det att diamanten har väldigt, väldigt små inneslutningar (defekter). Här delas det även in i ytterliggare kategorier VVS1 och VVS2 då VVS1 är självklart den bästa.

Vad är Labbodlade diamanter?

Labbodlade diamanter, även kallade syntetiska diamanter, skapas i stort på samma sätt som naturliga stenar, men processen är snabbare och sker i ett laboratorium (eller i en fabrik) istället för under marken.

Vad är det för skillnad på briljant och diamant?

Svar: Diamant är råmaterialet. Briljant är en slipform av diamant. Briljant är den vanligaste slipformen för en diamant. En briljant ska ha 57 fasetter i bestämda proportioner.

Vad är WP diamant?

Colour/Färg: Guldfynds diamanter håller kvalitet Top Wesselton och Wesselton. Stilren solitärserie med briljantslipad Wesselton SI diamant från 0,10 till 2,00 ct.

Share this post