Frågor

Hur mycket ar ett hyreskontrakt vart?

Hur mycket är ett hyreskontrakt värt?

Den som får ett sådant kontrakt slipper betala mellanskillnaden. Det är ungefär som att vinna en stor summa pengar. Enligt ekonomisk teori skulle man kunna anta att de som får hyresrätter också beter sig som lottovinnare. Tar det lugnare på jobbet, förverkligar sig själva.

Hur mycket kostar ett svartkontrakt?

Svartpris: 10 000 kr/kvm. Ett vanligt arvode till svartmäklaren är cirka 50 000 kronor, fast det beror på hur stor affären är. Polisen Kristian Halldin säger att ett vedertaget svartpris på en hyreslägenhet är ungefär 10 000 kronor per kvadratmeter.

Vem är kontraktsinnehavare?

Angående hyresinbetalningar så är det kontraktsinnehavaren som är betalningsskyldig gentemot hyresvärden och oreglerade hyresskulder är inget som kan drivas in från den sambo som inte står med på hyresavtalet men obetalda hyror kan ändå få negativa konsekvenser för den avtalslösa sambon.Om det i framtiden skulle bli …

Vad gäller när man är gift hyresrätt?

När ett gift par skiljer sig och en måste flytta och de inte kan komma överens om vem görs en prövning om vem som har bäst behov av lägenheten. Ska exempelvis en make huvudsakligen bo med hemmaboende barn ger detta normalt maken rätt att bo kvar i lägenheten och den andre måste flytta.

Hur mycket kostar ett förstahandskontrakt?

Bland de unga uppger 8 procent att de har köpt svartkontrakt eller hyrt svart, visar en färsk rapport. Enligt polisen kan ett kontrakt i Stockholms innerstad kosta 1,5 miljoner kronor eller mer. Priset för ett förstahandskontrakt kan motsvara cirka 10 procent av priset för en motsvarande bostadsrättslägenhet.

Vem får stå på hyreskontrakt?

Jag kontaktade Boplatssyd och de svarade så här: Det är alltid du som måste stå på kontraktet och själv kunna klara inkomsten för en lägenhet du hyr. Din mamma eller din bror kan alltså inte stå på kontraktet om det är du som ska bo där.

Share this post