Blogga

Vilka omraden ar stodomraden?

Vilka områden är stödområden?

Stödområde 1 Norrbottens län: Arjeplogs, Arvidsjaurs, Bodens, Gällivare, Haparanda, Jokkmokks, Kalix, Kiruna, Pajala, Älvsbyns, Överkalix och Övertorneå kommuner. Västerbottens län: Bjurholms, Dorotea, Lycksele, Malå, Norsjö, Sorsele, Storumans, Vilhelmina, Vindelns och Åsele kommuner.

Vilka kommuner får skattereduktion?

– Dalarnas län: Avesta, Gagnefs, Hedemora, Leksands, Ludvika, Malung-Sälens, Mora, Orsa, Rättviks, Smedjebackens, Säters, Vansbro och Älvdalens kommuner. – Gävleborgs län: Bollnäs, Hudiksvalls, Ljusdals, Nordanstigs, Ockelbo, Ovanåkers och Söderhamns kommuner.

Vad menas med stödområde?

Stödområdena är främst kommuner i inre Norrland och i de norra delarna av Dalarnas och Värmlands län. För några av kommunerna räknas bara delar av dessa genom att vissa församlingar har angivits som ingående i stödområdet. Med församlingar menas de territoriella församlingar som fanns den 31 december 1999.

Vad är ett regionalt stöd?

Du som vill starta ett företag eller utveckla ditt befintliga företag har möjlighet att söka finansiellt stöd om du har svårt att få ihop finansieringen på den privata marknaden. En förutsättning är att marknaden sträcker sig utöver den egna regionen.

Hur får man bort underskott av kapital?

Få tillbaka på räntan Den vanligaste formen av kapitalunderskott är räntor på bolån eller andra typer av lån. För dessa låneräntor kan man få en räntereduktion på 30 procent. Om beloppet överstiger 100 000 kronor är det dock endast 21 procent som gäller.

Vad kan man få skattereduktion för?

Om din beskattningsbara förvärvsinkomst under året är mer än 40 000 kronor kan du få skattereduktion med upp till 1 500 kronor. Skattereduktionen gäller för alla dina inkomster, även inkomster som pension, föräldrapenning och inkomst av näringsverksamhet men däremot inte på inkomst av kapital.

Vad menas med före skattereduktion?

Reduktionen gäller för inkomstår 2021 och 2022. Om du under inkomståret har arbetsinkomster över 60 000 kr men under 500 000 kr kan du ha rätt till skattereduktionen. Skattereduktionen beräknas på olika sätt beroende på hur stor din arbetsinkomst är men som mest kan du få 2 250 kr.

Hur beräknas ränteskillnad?

Omräkningen sker med hjälp av en formel och med en viss ränta – jämförelseräntan som redovisas i kalkylen. Nuvärdet av alla betalningarna läggs ihop med nuvärdet av skulden på ränteändringsdagen. Från den summan drar man ifrån skulden den dag du löser lånet. Resultatet är ränteskillnadsersättningen.

Share this post