Rekommendationer

Far Kriminalvarden avlyssna samtal?

Får Kriminalvården avlyssna samtal?

Beslutet i korthet: Om det bedöms nödvändigt av säkerhetsskäl får Kriminalvården besluta att ett telefonsamtal mellan en intagen och en annan person ska avlyssnas (7 kap. 5 § fängelselagen). En förutsättning för att avlyssning ska få ske är att de som ska kommunicera med varandra i förväg informeras om kontrollen.

Vem administrerar Facebooksida?

Från ditt privata Facebook konto administrera du sidor och grupper som du använder i din professionella roll. De som interagerar med sidorna du administrerar ser inte ditt privata konto.

Vad är Intik systemet?

INTIK-systemet ger möjlighet till kontroll av vilken person en intagen ringer till. Det innehåller också säkerhetsfunktioner som kontrollerar att vidarekoppling och flerpartssamtal inte kan ske.

Vad kostar det att ringa från anstalt?

intagna i häkten och på anstalter får nu ringa utan avgift. Åtgärden infördes för att kompensera för det besöks- och permissionsstopp som införts till följd av coronasmittan.

Hur gör man någon till admin på Facebook event?

Så här lägger du till en värd:

  1. Tryck på din profilbild längst upp till vänster på Facebook.
  2. Tryck på Evenemang.
  3. Tryck på Värd och tryck sedan på evenemanget.
  4. Tryck på Redigera och tryck sedan på Medvärdar.
  5. Skriv in en väns namn i sök rutan och välj hen i listan.
  6. Tryck på Klar och tryck sedan på Spara.

Varför Business Manager?

Business Manager gör det enklare att hålla isär jobb och privatliv på Facebook, då det särskiljer ditt privata konto från den eller de Facebook-sidor du administrerar. Verktyget underlättar också för företag och organisationer som har flera administratörer, då det enkelt går att lägga till och ta bort användare.

Varför har Kriminalvården ringt mig?

Kriminalvården har nämligen en möjlighet att avlyssna telefonsamtal om det är nödvändigt av säkerhetsskäl. Telefonkontakt kan vidare vägras om det kan motverka den intagnes anpassning i samhället eller på något annat sätt vara till skada för den intagne eller någon annan.

Share this post