Frågor

Vad ar en Forrattningslantmatare?

Vad är en Förrättningslantmätare?

Förrättningslantmätare jobbar med förändringar av denna indelning. Det kan handla om att bilda nya fastigheter, till exempel att en del av en tomt styckas av för att säljas till någon som ska bygga ett hus på den. Under arbetet har man kontakter med markägare, myndigheter och andra som berörs av förändringen.

Vad gör man på Lantmäteriet?

Lantmäteriet är den myndighet som kartlägger Sverige. Till våra uppgifter hör också att registrera och säkra ägandet av alla fastigheter samt hantera deras gränser. Vi tillhör Finansdepartementet.

Vad tjänar en Förrättningslantmätare?

44 600 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Vad gör en Förrättningsassistent?

I arbetsuppgifterna ingår ofta att göra utskick, scanna, hantera post, ta emot telefonsamtal från kunder, administrera ansökningar och inkomna handlingar m.m. Förrättningsassistenter arbetar i allt större utsträckning i en digital miljö.

Hur mycket tjänar en lantmätare?

För en Lantmätare är den genomsnittliga månadslönen 44 600 kr per månad. Inom den kommunala sektorn ligger lönen på 38 700 kr och inom den privata sektorn 49 800 kr. För närvarande är det 2020 års lönestatistik som visas. Genomsnittslönen ökade med 1 400 kr (3,24%) från 2019 till 2020.

Vad tjänar en Markförhandlare?

Vad tjänar en Förrättningsassistent?

32 500 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Hur blir man en lantmätare?

För att bli lantmätare krävs en utbildning i lantmäteri eller samhällsbyggnad. Utbildningarna finns på universitet och högskolenivå, både på kandidat-, magister- och masternivå. Det finns kurser och program på yrkeshögskolor som har natur och samhällsinriktning också, som till exempel till lantmäteritekniker.

Share this post