Rekommendationer

Nar faktureras trangselskatt?

När faktureras trängselskatt?

I slutet av varje månad skickar vi ut beslutet (med inbetalningskort) till dig som fordonsägare. På beslutet framgår det sammanlagda debiterade beloppet för föregående kalendermånad och antalet passager. Skatten ska finnas på Transportstyrelsens konto för trängselskatt senast det datum som anges på avin.

Hur gör man avdrag för trängselskatt?

Kom ihåg trängselskatten vid reseavdraget Du får avdrag för den del av dina sammanlagda utgifter för resor och trängselskatt som överstiger 11 000 kr. För hjälp att räkna ut se här. Du får dock inget avdrag om du har förmånsbil och fått betala trängselskatt kontant eller via nettolöneavdrag.

När betalar man trängselskatt i Stockholm?

Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna. Läs mer om dagar då trängselskatt inte tas ut i Stockholm.

Kan arbetsgivaren betala trängselskatt?

Om du som arbetsgivare betalar trängselskatt för privata resor som en anställd gör med sin förmånsbil är det en skattepliktig förmån. Den anställda ska beskattas för förmånen och du som arbetsgivare ska betala arbetsgivaravgifter och göra skatteavdrag. Samma regler gäller infrastrukturavgifter för broar.

Hur betala trängselskatt i Stockholm?

Du kan betala trängselskatt på något av följande sätt:

  1. autogiro.
  2. e-avi (e-faktura)
  3. bankgiro (via det inbetalningskort vi skickar ut)
  4. digital brevlåda (erbjuder din brevlådeoperatör en betallösning kan du betala i din digitala brevlåda).

Hur vet man om man ska betala trängselskatt?

Det högsta beloppet per dag och fordon är 135 kronor för högsäsong och 105 kronor för lågsäsong. Högsäsong är perioden 1 mars–dagen före midsommarafton och 15 augusti–30 november. Lågsäsong är övrig tid. Skatt tas inte ut helgdag, vissa dagar före helgdag eller under juli månad, förutom de första fem vardagarna.

Vad händer med trängselskatt vid ägarbyte?

Vid ett eventuellt ägarbyte räknas inte de trängselskatter eller avgifter in i beloppet som den tidigare ägaren är betalningsskyldig för och som beslutas efter ägarbytet. Användningsförbudet gäller tills dess den totala skuld som har lett till förbudet har betalats.

Share this post