Populära

Hur hogt ar Farstangsel?

Hur högt är Fårstängsel?

För fårraser rekommenderar vi generellt ett stängsel som är minst 90 cm högt. För getter så rekommenderar vi ett stängsel på minst 120 cm.

Vilket Fårstängsel är bäst?

Optimalt bör du ha tre trådar på ett avstånd på ca 20, 40 och 80 cm för att undvika att fåren tar sig igenom. Det bästa är dock att använda sig av stängselnät som är täta mellan trådarna och på så sätt säkrare för fåren.

Får Eltråd?

En bra eltråd, polytråd eller galvad ståltråd är de bästa elektriskt ledande materialen till fårstängsel. Tänk på fårens tjocka ull och att det behövs riktigt bra eltråd med hög ledningsförmåga så att pulsenergin från aggregatet ges ut på stängslet.

Hur sätter man upp fårstängsel?

Under goda terrängförhållanden kan du med en nätsträckare spänna minst 00 meter. Sträck så att elasticitetsböjarna (se ovan) rätas ut till hälften. När nätet är sträckt fästs det i stolparna med krampor. Kram- porna slås i så att nätet låses vid hörn och brytstolpar.

Hur fungerar ett elstängselaggregat?

Elstängslets hjärta är själva elstängselaggregatet. Elaggregatet är kopplat till jordning och stängslets ledande material (stängseltråd, elband). Elaggregatet ger regelbundna högspänningspulser som alstrar spänning mellan eltråden och marken.

Hur högt får ett staket vara mot väg?

Mot allmän gata, väg eller park ska det alltid vara minst 4,5 meter för att planket eller muren ska vara bygglovbefriad. Tänk på att: Plank och murar inte får byggas så att de skymmer sikten vid korsningar och utfarter. Planket eller muren ska placeras så att de kan skötas och underhållas på din egen fastighet/tomt.

Får hundar skälla på tomten?

I lagen står det att grannar inte skall störas av ihållande hundskall, inte heller skall hundarna skälla nattetid mellan 22.00-6.00. Men att hålla sina hundar ute i rastgården då och då, skall grannen tåla.

Share this post