Ny

Vad ar en Villahemforsakring?

Vad är en Villahemförsäkring?

En villaförsäkring omfattar din villa och tomt. Bor du i villa behöver du både en villa- och en hemförsäkring. Oftast säljs villa- och hemförsäkringar tillsammans som villahemförsäkringar men du kan också teckna en villaförsäkring separat. En villaförsäkring består av flera olika delar.

Vad gäller vid vattenläcka?

Du kan få ersättning från villaförsäkringen för skador på byggnaden som uppstår genom att vatten läcker från rör och kopplingar för vatten, värme och avlopp eller från någon anordning eller installation som är ansluten till dem. Försäkringen ersätter också läckageskador i våtutrymmen (badrum, toalett och tvättstuga).

Vad är skillnad på villa och hemförsäkring?

Villaförsäkring eller Villahemförsäkring Villaförsäkringen täcker ditt hus och din tomt medans hemförsäkringen täcker de personer som är skrivna på bostaden samt saker i bostaden. De som däremot hyr ut sin villa och därmed inte har behov av hemförsäkring kopplad till den kan istället fokusera på villaförsäkringen.

Vart är huset försäkrat?

Du som bor i ett hus som du själv äger behöver en villaförsäkring. I den ingår en hemförsäkring (se ovan) plus att den försäkrar själva byggnaden du bor i och tomten.

Vad ingår i villaförsäkring bas Folksam?

Du kan läsa mer om egendomsskydd i försäkringsvillkoret under Hem- respektive Villaförsäkring.

  • Stöld och skadegörelse. Försäkringen gäller för skador på dina byggnader och tomtmark, exempelvis genom inbrott.
  • Brand och blixt.
  • Läckage och översvämning.
  • Storm, hagel och andra naturskador.
  • Vitvaror.
  • Värdering av ditt hus.

Vad är brandförsäkring?

Brandförsäkring täcker skador som uppkommit genom brand, blixt eller explosion. Brandförsäkring finns inkluderat i del av våra försäkringar där brand ses som ett möjligt riskmoment. Detta gäller bland annat bilförsäkring, villaförsäkring och våra försäkringar för företag.

Varför villaförsäkring?

En villaförsäkring täcker ditt hem och det som finns på din tomt kan man säga. Så länge det är inskrivna i försäkringsbrevet. En villaförsäkring täcker även skador som kan uppstå som på grund av: Brandskador.

Är hemförsäkring och villaförsäkring samma sak?

Den fungerar som en vanlig hemförsäkring, men gäller också för skador på själva huset och tomten det står på. En villaförsäkring gäller endast huset och tomten. Den passar dig som redan har en hemförsäkring via ditt fackförbund eller vill hyra ut huset till någon annan.

Vad händer om ditt hus brinner ner?

En villaförsäkring ger i regel ett bra skydd för brandskador på ditt bostadshus. Med en fullvärdesförsäkring kan du få ett nytt hus återuppbyggt om hela ditt hus brinner ner. Beroende på skadans omfattning kan du få ersättning för sanering, reparation och återställande av de delar av huset som har skadats.

Share this post