Blogga

Kan man salja en bil i befintligt skick?

Kan man sälja en bil i befintligt skick?

Sälja bilen i befintligt skick Om du har sålt bilen i ”befintligt skick” kan köparen inte räkna med att bilen är felfri. Men även om du säljer bilen i ”befintligt skick”, kan du inte frånsäga dig allt ansvar. Om du känner till fel på bilen så är du skyldig att informera köparen om det.

Vad innebär att en vara säljs i befintligt skick?

Det betyder att egendomen säljs i det skick som den är i när försäljningen äger rum. ”Befintligt skick” är ett villkor i avtalet. Villkoret innebär att säljaren friskriver sig från ansvar för fel i det som säljs.

Kan man ångra ett bilköp privatperson?

Ingen ångerrätt när du köper bil privat När du köper bil av en privatperson har du ingen ångerrätt enligt lag. För att du ska kunna ångra köpet måste du och säljaren ha kommit överens om att du har ångerrätt. Har ni inte det är du bunden till köpet och kan inte lämna tillbaka bilen.

Måste man skriva Säljes i befintligt skick?

Det är ett krav att säljaren skriver i annonsen att varan blir såld i befintligt skick, för att det ska gälla.

Kan man sälja någon annans bil?

Oavsett anledning, om ägaren inte har tid, är förhindrad av sjukdom, eller helt enkelt inte vill oroa sig för försäljningen, kan man använda sig av fullmakt för att kunna sälja bilen i dennes ställe. Fullmakten tillåter en tredje part att sälja den begagnade bilen på uppdrag av ägaren.

Vad gäller vid försäljning av begagnad bil?

Du som säljare är skyldig att lämna ärliga uppgifter. Om du ”mörkar” ett allvarligt fel som du känner till kan köparen stämma dig, begära skadestånd eller häva köpet. Uppmuntra köparen att själv undersöka bilen noga.

En begagnad vara säljs ofta i befintligt skick. Det betyder att man inte kan förvänta sig att varan är i lika gott skick som en ny vara. När det står att en vara är i befintligt skick är det viktigt att undersöka varan eftersom man inte kan klaga på alla fel.

Share this post