Frågor

Vad ar syftet med konferens?

Vad är syftet med konferens?

En konferens är en samling av människor, oftast från en eller flera organisationer, som diskuterar och fördjupar sig i ett specifikt ämne. För att bli lyckad kräver konferensen noggrann planering och valet av konferenslokaler är ett av det avgörande valen under planeringen.

Hur anordnar man en konferens?

Tänka på när man anordnar och planerar konferens

  1. För det första så är det viktigt att man börjar i god tid före konferensen.
  2. Se till så man har olika kontakter.
  3. Skriv ner en checklista där man skriver ner sina tankar och förslag på precis allt så man själv ger sig möjlighet att ha dessa samlade på ett och samma ställe.

Vad är viktigt för en lyckad konferens?

Det är detaljerna som tillsammans gör helheten. Genom att noggrant tänka efter och därefter planera anordnar du en lyckad konferens som inkluderar både givande möten och tid över att umgås med varandra. Som det bekanta ordspråket brukar lyda: Nytta med nöje förenad ger bästa trevnad.

Hur mycket kostar en konferens?

Hyra: Enklare lokal, mat, dryck och övrigt innehåll kostar 1000 kronor per deltagare. Lönekostnad: En anställd kostar ca 1500 kronor per dag, en inspirationsföreläsare eller extern moderator kostar 40 000 kronor per dag. Teknik: 30 000 kronor. Detta blir totalt 400 000 kronor.

Vad räknas som konferens?

Om en konferens är längre än en vecka ska 30 timmar bestå av kvalitativt arbete och vara utspritt under hela veckan. Nöje, avkoppling och teambuilding ska ske utöver ovan tidsramar för att inte riskera att belasta den anställda med förmånsbeskattning.

Hur många konferenser per år?

Skatteverket medger avdrag för högst två personalfester per år. Skatteverket medger avdrag för högst två personalfester per år. Här är kringkostnader som exempelvis hyra av lokal eller någon typ av underhållning avdragsgill. Även transport till och från eventet går att dra av.

Vad behövs för konferens?

Även att det kan vara en god idé att punkta upp de krav och önskemål som du har inför en konferens och allt vad den innebär….Pricka av alla, eller välj de punkter som passar dig:

  • Ditt mål & syfte.
  • Budget.
  • Anläggning​.
  • Datum.
  • Deltagarna.
  • Övernattning.
  • Agenda​.
  • Tider.

Är konferens avdragsgillt?

Kostnader för kickoff och konferenser räknas inte som representationskostnader ur avdragssynpunkt, vilket gör avdragsrätten tämligen obegränsad. Även kostnader för måltider och nöjen till personalen blir då avdragsgilla.

Vad ska finnas i ett konferensrum?

Grunden för ett bra konferensrum

  • Fokuserad – Professionell – Effektiv. Det finns många variabler som påverkar ett bra konferensrum.
  • Bild (Projektor, tv eller datorskärm)
  • Ljud (högtalare och mikrofon)
  • Nätverk (internet & Wi-Fi)
  • Kringutrustning.
  • Eluttag (minimera risken för kabelkaos)
  • Sist men inte minst…

Vad ingår i ett konferenspaket?

Det rör sig om allt från ankomsttider & avresetider, lokalanpassningar, aktiviteter, måltider och specialkost. I våra grundpaket Helpensionskonferens ingår allt av måltider för ett dygn, men sen kan det såklart tillkomma eller dras bort måltider så det passar er.

Vad kostar det att hyra konferensrum?

Här på Helio har vi som tidigare nämnt mötesrum på flera olika platser runt om i huvudstaden och du kan välja mellan allt från konferensrum i Kista till lokaler i Stockholm City eller mötesrum på Södermalm med centrala alternativ på bland annat Hötorget och Stureplan. Priset ligger på från 299 kronor i timmen.

Hur bokförs konferenser?

Kostnader för konferenser och konferensresor klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs i kontogrupp 69. Kostnader för extern representation klassificeras normalt som övriga externa kostnader och bokförs som representationskostnader i kontogrupp 60.

https://www.youtube.com/watch?v=smVEjK2cCW0

Share this post