Frågor

Maste man ha sjukforsakring?

Måste man ha sjukförsäkring?

Har du en försäkring via din arbetsgivare finns det ingen anledning att också teckna en privat sjukvårdsförsäkring. Behovet av en sjukvårdsförsäkring beror på hur nöjd eller missnöjd du är med den offentliga vården, väntetiderna i regionen och vilken vård sjukvårdsförsäkringen erbjuder.

Vilka konsekvenser kan uppstå om man inte har tecknat försäkringar?

Det är lag på att ha en trafikförsäkring för en bil som du äger. Och det är du som ägare som ska teckna trafikförsäkringen. Om du inte tecknar trafikförsäkringen från den första dagen när du har köpt din bil kan det innebära stora kostnader.

Vad är en Sjukkapitalförsäkring?

Med en sjukkapitalförsäkring kan du trygga din ekonomi om du blir långvarigt sjuk eller svårt skadad. Ersättningen betalas ut som ett engångsbelopp. För att få ersättning behöver du ha varit arbetsoförmögen till minst 50 procent i 30 månader inom en sammanhängande period på 36 månader.

Vad är en Sjukdomsförsäkring?

En sjukförsäkring ger ett kompletterande skydd för inkomstbortfall vid sjukdom. Flera fackförbund erbjuder sina medlemmar antingen sjukförsäkring eller sjuk- och efterlevandeförsäkring genom Folksam.

Vilken försäkring måste man ha enligt lag?

Alla motordrivna fordon som används i trafik ska vara trafikförsäkrade, enligt trafikskadelagen (1975:1410). Om du vill kan du teckna andra fordonsförsäkringar, som hel- eller halvförsäkringar. Om fordonet är i trafik så måste fordonets registrerade ägare ha en trafikförsäkring.

Vilka försäkringar behöver du ha?

För att förenkla den tankeprocessen har vi här listat de försäkringar som kan betraktas som nödvändiga.

  • Hemförsäkring. Oavsett hur du bor behöver du en hemförsäkring.
  • Villaförsäkring/Villahemförsäkring.
  • Reseförsäkring.
  • Barn- och gravidförsäkring.
  • Sjuk- och olycksfallsförsäkring.
  • Livförsäkring.
  • Trafikförsäkring.

Share this post