Allmänning

Hur mycket rabatt kan en bilhandlare ge?

Hur mycket rabatt kan en bilhandlare ge?

– Det är svårt att säga, det beror på vilken bilmodell vi pratar om. Men generellt sätt mellan sex och åtta procent. Vad brukar du kunna ge rabatt på? – Det handlar mycket om utrustning, ju mer utrustning desto mer rabatt får du.

Vad kostar slitage på bilen?

I regel brukar man säga att en nyproducerad bil kan ha en värdeminskning på upp till 40% på tre år. Första året sjunker vanligtvis nya bilar 25% i värde, andra året ytterligare 15% och tredje året 10%. På nätet finns flera kalkyler som du kan använda dig av för att räkna ut värdeminskningen för just din bil.

Vad tar bilhandlare i provision?

Om bilen säljs för mellan 100 000 kr och 499 999 kr är provisionen 5 % av försäljningspriset, dock lägst 10 000 kronor och högst 15 000 kronor. För bilar med ett försäljningspris på över 500 000 kr är det en fast provision på 20 000 kronor.

Hur värderar bilhandlare bilar?

För den som vill köpa ut en tjänste- eller förmånsbil från sin arbetsgivare, erbjuder vi bilvärdering med ett manuellt utlåtande: Bilpriser Intyg. Värderingen av bilen görs då av en värderingsman som är förordnad av Handelskammaren och ett intyg för vad bilen är värd upprättas.

Hur mycket kan man pruta?

Berätta för säljaren vad du är villig att betala. Den summan bör vara lägre än din egentliga gräns eftersom att säljaren med stor sannolikhet kommer försöka lägga på lite och du på så vis har större chans att hamna nära ditt maxpris. Sedan är det viktigt att du faktiskt lämnar butiken om priset skulle gå över det.

Hur prutar man en bil?

Se till att få ett attraktivt erbjudande från en handlare, med en skriftlig offert. Ta med dig offerten till en konkurrerande handlare och fråga om de kan ge dig ett bättre erbjudande. Men då måste du vara beredd på att göra affär direkt! Bilhandlaren vill alltid göra processen kort med vad de kallar ”prisjägare”.

Hur mycket tappar en bil i värde per mil?

Alla bilar faller i värde Den stora bilkostnaden är just värdefallet som är 50-60 % av milkostnaden vid 1500-2000 mil per år för en ny bil i 3-400 000 klassen de första tre åren . Lägre andel värdefall för en mindre billigare bil och större andel värdefall för en större dyrare bil.

Hur mycket drar bilen per mil?

Enligt EU-normen WLTP ska bilen dra 0,69 l/mil, men mätningar visar att dagens bilmodeller i genomsnitt drar 39 procent mer än normen, det innebär att bilen drar 0,96 l/mil i blandad körning i verklig trafik.

Share this post