Populära

Hur ofta skokram?

Hur ofta skokräm?

Rengöringen tar bort gammal och överflödig kräm från skon. Som en riktlinje kan det vara bra att var fjärde till femte putsning göra en rengöring av skon, detta för att skorna efter en tid får ett så pass tjockt lager av skokräm på sig att ny kräm inte kan tränga in i skinnet och vårda det.

Hur sköta nya skinnskor?

Håll skinnskor snygga Använd skokräm i samma färg som skorna med jämna mellanrum för att hålla skorna blanka och snygga. Detta ger samtidigt ett ytligt skydd av lädret mot smuts och väta. För att vårda lädret ännu mer bör du använda en lite fetare kräm såsom skofett eller läderbalsam ett par gånger om året.

Hur får man blanka skor?

Stryk på ett jämnt och tunt lager av skokräm. Låt skokrämen torka ett par minuter och putsa skon med en borste eller en trasa. För att få upp lite extra glans på skon kan du efterputsa med ett par gamla nylonstrumpbyxor. Grövre skinnskor är bra att först fetta in och sedan putsa med skokräm.

Hur ofta ska man impregnera?

Det är alltså bra att arbeta förebyggande för att få skorna att hålla längre. Hur ofta detta bör göras är beroende på hur mycket kängorna används, cirka två gånger per säsong rekommenderas. Att impregnera skor avvisar både smuts och vatten.

När använda skokräm?

Områden som är extra slitna ska man arbeta in extra mycket skokräm i. Låt skorna nu torka i några minuter innan vi applicerar skokräm ordentligt. En skokräm återställer färgen och glansen på skor som har bleknat.

Hur impregnerar man skinnskor?

Impregnera skinnskor med ett tunt lager skokräm eller fett som tränger in på lädrets djup och gör det mjukare. Välj därefter ett skovax för en blank och hållbar yta, lädret blir mörkare vid behandling vilket är helt naturligt.

Vad innehåller skokräm?

Skokräm har traditionellt varit en blandning av vax och pigment med terpentin som lösningsmedel. numera är åtminstone de skokrämer som säljs i Sverige vattenbaserade. I skovax finns däremot lösningsmedel kvar.

Vad är kalvskinn?

Nappa är en typ av skinn med narvsidan (hudens utsida) utåt. Ursprungligen avsågs garvat och färgat fårskinn, ibland även get eller kalvskinn men numera kan det också syfta på andra typer av skinn.

Share this post