Rekommendationer

Hur ar det att bo i Peru?

Hur är det att bo i Peru?

Här finns många trevliga hotell och restauranger. Ett annat alternativ är att bo i den mer bohemiska stadsdelen Barranco, med många hantverksbutiker, gallerier och sina små, mysiga hotell. Förutom att utforska stadens alla sevärdheter och museum, ska man så klart njuta av den goda maten.

När är det bäst att åka till Peru?

Glöm inte solskydd och solhatt! Man kan resa till Peru året om men eftersom landet ligger söder om ekvatorn har man sommar från december till mars och vinter från juni till september. Belägenheten inom tropikerna gör att det inte är stora variationer mellan säsongerna.

Har Peru årstider?

Bergskedjan Anderna delar Peru i tre olika regioner. De torra kustområdena på västra sidan om bergskedjan består av en smal slätt med lite nederbörd och få skillnader mellan årstiderna. Höglandet är fuktigt, med frekventa skyfall och kallare väder än resten av landet.

Är det säkert i Peru?

Man bör inte resa till Peru utan att ha en heltäckande rese- och sjukförsäkring och nödvändiga vaccineringar. Denguefeber, zikavirus, hepatit A, malaria och gula febern förekommer på olika håll i Peru. Vissa länder kan ha krav på vissa vacciner om du kommer från Peru.

Hur många svenskar bor i Peru?

Det har cirkulerat lite olika uppgifter om hur många vi var, men en gissning är att vi möjligtvis var mellan cirka 200-300 svenskar på olika platser i Peru när karantänen inleddes. De flesta var koncentrerade till de större städerna och turistmålen Cusco, Arequipa och Lima.

Hur länge går man i skolan i Peru?

Peruanska barn har tolv års skolplikt, från fem års ålder. Standarden är förhållandevis låg i de avgiftsfria statliga skolorna. Särskilt på landsbygden råder det brist på både utbildade lärare, skolor och skolböcker.

Hur är klimatet i Peru?

Klimatet i Peru varierar med de geografiska skillnaderna. Väster om Anderna, och mot kusten är det torrare med ett ökenliknande klimat, medan Amazonernas regnskog mot Brasilianska gränsen i öst har ett tropiskt klimat.

Vilken musik är populär i Peru?

Här kan vi hitta bland annat marinera, som är Perus nationaldans. Vidare så har vi den valsliknande Landó, och den festliga festejo där cajón (en sorts trumma som har formen av en låda) är ett framträdande instrument. Huayno – Här har vi en genre som spelas mycket i de centrala delarna av Peru.

Share this post