Populära

Hur gor man for att hoppa av universitetet?

Hur gör man för att hoppa av universitetet?

Om du väljer att hoppa av dina studier är det viktigt att du meddelar universitetet detta. Du har också rätt att göra ett studieuppehåll.

Vad ska lärosätet göra när en student avbryter sina studier?

Vad ska lärosätet göra när en student avbryter sina studier? Lärosätet ska anmäla avbrott på kurs eller program till Migrationsverket. Detta framgår av Förordning (1993:1153) om redovisning av studier m.m. vid universitet och högskolor Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Vad händer om man får underkänt på en delkurs?

Läser du en utbildning som inte är poängsatt, till exempel på folkhögskola? Då behöver du inte betala tillbaka något nu, om du har läst enligt den studietakt som du har fått studiemedel för. Tänk på att de otillräckliga studieresultaten kan innebära att du inte får studiemedel nästa gång du ansöker.

Vad händer om man får underkänt på en omtenta?

Har du inte klarat tentan vid de tentamenstillfällen som getts under ett läsår kan det hända att kursen har förändrats och att du måste läsa in ny litteratur för en omtenta ett annat läsår.

Om du inte planerar att gå den utbildning som du redan har registrerat dig på ska du anmäla ett studieavbrott till Högskolan. Avbryter du dina studier inom tre veckor från kursstart (och inte har tagit några poäng) kan du söka kursen/programmet igen i konkurrens med andra sökande vid ett annat tillfälle.

Hur ser man vilka kurser man läst?

För varje utbildning finns en kursbeskrivning på universitetets eller högskolans webbplats. Här i sökmotorn länkar vi till kursbeskrivningen under varje utbildning. I kursbeskrivningen kan du bland annat läsa om vilka förkunskapskrav som är kopplade till utbildningen och vilka kurser som ingår.

Hur avbryter man sina studier?

Du ska anmäla studieavbrottet till skolan, som sedan meddelar CSN. Om du är under 18 år, är det föräldrarna som ska göra en anmälan. Du som är äldre kan själv anmäla att du slutat studera. Det går även att anmäla avbrottet direkt till CSN.

Vad är enklast att komma in på?

Om du till exempel vill bli sjuksköterska och läsa sjuksköterskeprogrammet är det lättaste universitetet att komma in på Luleå tekniska universitet (14.54), därefter Blekinge tekniska högskola (15.20), följt av Linneuniversitetet (15.40).

Share this post