Allmänning

Hur stor ar fastighetsbranschen?

Hur stor är fastighetsbranschen?

Den svenska fastighetsbranschen står för mellan sju och åtta procent av landets BNP och levererar 80 miljarder i skatt till den svenska välfärden varje år, vilket är mer än statens budget för hälsovård, sjukvård och social omsorg. Branschen sysselsätter omkring 74 000 personer, varav åtta av tio arbetar i småföretag.

Varför jobba inom fastighetsbranschen?

I fastighetsbranschen får du en konkurrenskraftig lön och trygga villkor. Du får en god marknadsmässig lön som du kan försörja dig på, samtidigt som du har sjysta arbetstider. Genom att utvecklas och ta mer ansvar har du också möjlighet att höja din lön.

Vad är Fastighetsjobb?

Olika delar inom fastighetsförvaltning Många skaffar sig specialistkunskaper inom ett område och en del väljer att bygga på sina kunskaper ytterligare under sin yrkeskarriär. Den som vill ta ett fastighetsjobb kan alltså välja att inrikta sig på någon av dessa olika delar inom fastighetsförvaltning.

Hur jobbar man med fastigheter?

Fastigheter måste förvaltas och skötas om för att inte förfalla. Det finns många olika fastighetsyrken inom Fastighetsbranschen. Det finns företag som erbjuder helhetslösningar inom fastighetsförvaltning och anställer därför personer inom många av de olika fastighetsyrkena.

Hur många fastigheter finns det i Sverige?

Här har vi samlat information och fakta om Sveriges 3,3 miljoner fastigheter och dess fastighetsägare.

Vad gör man som fastighetsutvecklare?

Hur ser utbildningen ut? KTH erbjuder en utbildning i fastighetsutveckling med fastighetsförmedling: en utbildning på 180 högskolepoäng med en stor portion ekonomi och juridik, men även med inslag av matematik, samhällsbyggnad, informationsteknik och fastighetsteknik.

Vad innebär det att vara fastighetsförvaltare?

Vad gör en fastighetsförvaltare: En fastighetsförvaltare har ett övergripande ansvar för att utveckla, bevara och förbättra en eller flera fastigheter. I rollen ingår ofta ett personalansvar för de fastighetsskötare, -värdar och -tekniker som arbetar i fastigheterna.

Vad gör en fastighets chef?

Högsta chef i företag utan chefshierarki som förmedlar tjänster inom förvaltningen och skötsel av fastigheter till andra företag och organisationer. Planlägger och leder den dagliga verksamheten inom förvaltning och skötsel av fastigheter samt ansvarar för personal.

Här har vi samlat information och fakta om Sveriges 3,3 miljoner fastigheter och dess fastighetsägare. Här hittar du förtydliganden, förklaring av ägare och fastigheters typkoder, antal fastigheter per ägare och listor på orter, kommuner och län.

Hur mycket tjänar en fastighetschef?

79 000 kronor. Medellönen är ett snitt mellan alla personers lön i yrket, alltså summan av alla löner delat med antalet personer.

Share this post