Frågor

Kan man pruta hos en bilhandlare?

Kan man pruta hos en bilhandlare?

Hur mycket kan jag pruta? – Det beror på vad det är för bil, men fem procent kan du i alla fall få i vissa fall. Vad brukar du kunna ge rabatt på? – Det beror på vad det finns för utrustning i bilen.

Kan man förhandla med bilhandlare?

Så länge bilhandlaren kan lösa önskemålen på den egna anläggningen går det att förhandla – kolla upp vilka möjligheter som finns på anläggningen. På hösten är handlarna beredda på att ”ge bort” vinterhjul, och har lagret fullt med hjul öronmärkta åt vissa modeller.

Hur mycket kan man pruta hos bilfirma?

En normal marginal på en ny bil är 12-13 procent. Bilhandlaren behöver inte en så stor marginal, därför kan du oftast pruta ner priset 6-9 procent. Konkurrenstrycket, både inom Alfa Romeo-ledet och från andra märken, gör att det är svårt för handlare att sälja till listpris.

Hur mycket kan man pruta på en bilfirma?

Hur kan man förhandla bil?

Funderar du på att köpa en bil via en bilhandlare? Här har vi samlat 5 tips som kan hjälpa dig att få bästa möjliga pris.

  1. Få med lite extra. Du kan till exempel förhandla fylld bensintank, motorvärmare eller nya däck när du ska köpa bil.
  2. Undersök räntan.
  3. För en aktiv dialog.
  4. Tajming.
  5. Håll koll på inbytespriset.

Vad är marginalen på en ny bil?

Lönsamheten på en affär bör ligga Över 38%, allt under det anses vara katastrof. För att ge ett exempel så gör 1500kr på en 30 000kr affär Enorm skillnad i lönsamhet. Då är det ändå bara 5% rabatt. Men att de bara skulle ha 10 000kr marginal på 200k.

Hur man förhandlar pris?

Bestäm dig redan innan du börjar förhandla vad du maximalt är beredd att betala, men börja gärna på en lägre nivå. Vik dig inte, men bli inte arg eller grinig om säljaren inte sänker priset. Den som är fräck kan testa att lägga ett riktigt skambud, typ halva ordinarie priset.

Hur prutar man på bästa sätt?

Så prutar du bäst

  1. Hitta rätt tillfälle och person.
  2. Gör research först.
  3. Baka in fler produkter i priset.
  4. Hitta otippade prutmöjligheter.
  5. Utrusta dig med argument.
  6. Håll god ton.
  7. Var ärlig.

Helt olika från fall till fall. Sen finns det ju inget som säger att man ska få pruta mer bara för att marginalen är större. Antingen är bilen inbytt i rätt pengar eller så är den inte det. Räkna i vilket fall med att den kommer att gå för marknadsvärde ut mot kund.

Share this post