Allmänning

Var hittar jag min polisanmalan?

Var hittar jag min polisanmälan?

Ring 114 14 och uppge diarienumret som du hittar längst upp till höger på din anmälan.

Vad kan man anmäla till polisen?

Följande brott kan du anmäla på polisens hemsida:

  • Stöld, inbrott eller inbrottsförsök.
  • Borttappade föremål.
  • Kontokortsbedrägeri.
  • Parkeringsskador.
  • Bortsprunget djur.
  • Skadegörelse.

Hur får man tag på en polisrapport?

För att begära ut polisrapporten ska du vända dig till den polisstation som upprättat rapporten. Polisen kommer först att pröva om handlingen omfattas av sekretess enligt offentlighets- och sekretesslagen. Om så är fallet får du inte ut handlingen, alt. får du ut den maskad (delvis redigerad).

Vem granskar polismyndigheten?

Rikspolischefen fattar beslut om den årliga tillsynsplanen samt att inleda tillsyn med anledning av inträffade händelser eller omständigheter, så kallade händelsestyrda tillsynsärenden. Tillsyn ska främst bedrivas genom inspektioner, men kan även bedrivas genom utredningar och andra undersökningar.

Hur anmäler man polisen för tjänstefel?

Om du vill anmäla en anställd inom polisen, eller någon annan av de befattningshavare som SU utreder, för brott kan du göra det genom att ringa 114 14 eller gå till receptionen på en polisstation. Berätta att du vill anmäla en polisanställd så får du prata med en person som är behörig att ta upp en sådan anmälan.

Kan man ställa frågor till polisen?

Vid pågående brott och vid fara för liv, hälsa och egendom ska du ringa 112. Vid andra ärenden där du behöver kontakt, information eller vill göra en anmälan, ring 114 14.

Kan man ge anonyma tips till polisen?

Om att tipsa polisen: Det är dock ändå möjligt att tipsa anonymt. Helst vill polisen motta ditt tips via telefon på telefonnummer 114 14, men det går även att använda ett webbformulär som du finner här.

Hur kontakta polisen?

Ring alltid 112 vid pågående brott. Ring 114 14 om du vill komma i kontakt med polisen, exempelvis för att lämna tips eller anmäla brott som inte kan anmälas via e-tjänst.

Är polisen en byråkrati?

Ett exempel på en sådan megastandard är den klassiska byråkratin vars tankar växte fram redan under 1700-talet och som fortfarande idag går att finna i organisationers utformningar. Regeringens förslag på en omorganisering av Polisens organisation beskriver en omfattande organisatorisk förändring.

Kan man fråga polisen?

Telefon – 112 och 114 14 För icke akuta ärenden som inte är lika brådskande kan man ringa 114 14. Till exempel för vissa typer av anmälningar och för att lämna tips. En hel del av dagens samtal till 114 14 skulle istället kunna utföras via digitala tjänster på polisen.se.

Varför behöver polisen mer pengar?

För 2022 uppgår Polismyndighetens anslag till drygt 33,8 miljarder kronor – 2,8 miljarder mer än under 2021. De höjda anslagen möjliggör fortsatt tillväxt av Polismyndigheten. – En av regeringens viktigaste åtgärder för att bekämpa brott är att stärka rättsväsendet.

Share this post