Ny

Hur lange far man lata i lagenhet?

Hur länge får man låta i lägenhet?

Du får använda lägenheten på ett normalt sätt Du som hyresgäst har rätt att använda din lägenhet på ett normalt sätt. Du får alltså både ha fest ibland, och spela musik. Men det finns inga tydliga regler för hur ofta man får ha fest eller hur sent man får spela musik.

Hur kan man störa grannar ovanför?

Även om du ofta har lagen på din sida kan det samtidigt vara trevligt att vara på god fot med grannarna. Försök därför bädda för bra stämning genom att till exempel sätta upp en lapp några dagar innan du planerar ha fest.

Hur studsar ljud?

Då ett ljud uppstår så färdas det genom luften i form av ljudvågor. När ljudvågorna når fram till något som bryter dess framfart, exempelvis en vägg, ett träd eller något annat objekt, så delas vågen upp i tre delar. Den ena delen av ljudet kommer att studsa mot objektet och tillbaka ut i luften igen.

Hur länge får man väsnas i hyresrätt?

Du får inte spika, borra eller utföra andra störande arbeten i din lägenhet klockan 20.00-07.00 vardagar samt 20.00-10.00 lördag, söndag och andra helgdagar.

Vilka hus är minst lyhörda?

Efterkrigstiden och miljonprogrammet (1950-75): Enskiktsbjälklag och väggar i lättbetong gör husen lyhörda. Områdena har dock relativt lite trafik- och fläktbuller. 80-talshus: Byggda i bättre material än på 60- och 70-talet, men en del störningar förekommer. Blev bättre efter 1985.

Kan inte sova lyhörd lägenhet?

Kontakta din hyresvärd om du upplever att det är för lyhört hos dig och att det stör din vardag. Lyssnar inte värden, kontakta ditt miljökontor. Miljökontoret gör en inspektion och kan även använda sig av mätutrustning. Hyresvärden har bevisbördan vid en tvist.

Vilket material isolerar ljud bäst?

Mineralull fungerar utmärkt som ljudisolering och bullerskydd. I väggar och bjälklag isolerar mineralullen dessutom mot värme och brand. Om den störande ljudkällan finns i samma rum måste antingen källan isoleras eller rummet förses med ljudabsorbenter, exempelvis i taket.

Share this post