Allmänning

Hur lange ska man aga en ny bil?

Hur länge ska man äga en ny bil?

Om man köper en ny bil idag , hur många år / mil är det rimligt att behålla / köra den innan det är motiverat att byta till ny. Pratade nyligen med en Wolksvagen försäljare som påstod att vid ungefär 8 års ålder så skulle reparations kostnaderna gå jämt upp med att byta till en ny likvärdig bil.

Hur långt får en ny bil ha gått?

Ca 1-1.5 mil verkar vara det vanligaste. Beroende på var handlaren har sin uppställningsplats samt extraarbeten som skall göras på bilen innan leverans kan det nog bli uppåt 2-3 mil i vissa fall.

Kan man lämna tillbaka köpt bil?

Huruvida bilen är felaktig ska bedömas med hänsyn till bilens skick vid köpet. Bilfirman ansvarar för fel som som funnits vid köptillfället, även om felen visar sig först senare (20 § KKL). Fel som visar sig inom sex månader anses funnits vid köpet om det inte finns indikationer som visar på det motsatta (20a § KKL).

Hur många mil är långt för en bil?

Det kan vara svårt att veta vad som är okej när man köper en begagnad bil, inte minst när det kommer till hur långt bilen har kört. 20000 mil är väldigt långt för en bil att köra och givetvis måste man räkna med att bilen nog är ganska sliten.

När ska man köpa en ny bil?

De flesta människor köper sin bil på våren, men om man har möjlighet att vänta med sitt köp ska man absolut göra det. Man bör inte heller köpa en bil när skatteåterbäringen kommer, eftersom bilhandlarna inte är sena med att höja priserna lagom tills dess.

Är det värt att köpa ny bil?

Köper du en bil som är två–tre år gammal har en stor del av det första värdetappet tagits av den första ägaren. En äldre billigare bil ger förstås en ännu lägre kostnad, men driftsäkerheten kanske inte är lika hög och oförutsedda kostnader kan dyka upp då saker går sönder.

Brukar ha mellan 10-20km på mina nya Bimmers vid leverans. 80km låter mycket. På de nybilar jag har jobbat med har det gått att nolla mätarna med originalinstrumentet innan det har passerat 10 mil, Det kunde de kanske ha gjort om din kompis hade vänt tillbaka.

Är 15000 mil mycket på en bil?

Du är i rätt kategori för att köpa en långmilare, du kör lite, därmed så kommer bilen inte ha rullat mycket längre än alla andra av den årsmodellen när du skall göra dej av med den , därför får du en låg kapitalkostnad. Sedan får man alltid räkna med att en bil som rullat 15.000 mil kan få en högre underhållskostnad.

Hur gammal bil är mest ekonomiskt att köpa?

En fyra år gammal bil har ett lugnare och jämnare värdefall. Som begagnatköpare kan det därför vara en god idé att leta bland tre år gamla bilar, körsträckan är sannolikt rätt låg och man får mycket bil för pengarna. Onekligen en lite udda modell, men den är attraktivt prissatt.

Vad är bästa bilköpet?

Det allra högsta betyget bland alla bilmärken får Lexus, där ägarna uppskattar både själva bilen, säljarna och verkstäderna. BMW X2 är den bilmodell som rankas högst upp på listan över de bästa nyare bilmodellerna av årsmodell 2017–2020. Tesla hamnar på åttonde plats som märke och Model 3 ligger på 32:a plats totalt.

Hur många mil är bra för en bil?

Har man planerat att köra 5000-10000mil med en bil ska man nog satsa på en bil som gått mindre, givetvis med hänsyn till en mängd andra faktorer. Som många sagt innan så är det skicket man ska kolla på först, sen miltalet.

Vad ska man tänka på när man köper ny bil?

Gör en ordentlig kostnadskalkyl för bilköpet. Inköpspris, driftskostnad, år av användning. Du behöver få en tydlig uppfattning om vad du betalar för, nu och under de kommande åren. Jämför gärna med den bil du redan har.

Är 30 000 miltal mycket?

Det beror nog helt och hållet på i vilket skick bilen är och vad det är för bil. Jag tror inte att det är så stor del av bilarna som är tillverkade efter 90talet som finns kvar när de rullat 30000 mil.

Vad är ett högt miltal?

Share this post