Frågor

Hur far man tag i sina grundskolebetyg?

Hur får man tag i sina grundskolebetyg?

Om du har tappat bort dina betyg kan du höra av dig till din skola för att få en giltig kopia på betyget. Om skolan inte har kvar dina betyg ska du vända dig till Stadsarkivet i den kommun där du gick i skolan. Har du gått på en landstingsskola ska du vända dig till landstingets arkiv.

Hur laddar jag ner mina betyg?

Logga in på Mina sidor och gå till fliken som heter Meriter. Du måste ha en aktiv anmälan för att kunna ladda upp filer. Följ noga instruktionerna som finns där och ladda upp dokumenten. Döp gärna dokumenten till något som senare kan funka som en påminnelse om vad de innehåller.

Vart hittar man Högstadiebetyg?

Tips – sök själv på Stadsarkivet Då kan du besöka vår läsesal för att själv leta fram ditt betyg från skolans arkiv och lägga en beställning på plats. Beställningen tas sedan fram inom 30 minuter. Kontrollera först att vi förvarar betyg från din skola i skolregistret.

Vad är sista Kompletteringsdag?

Du som inte fått ut alla betyg när du anmälde dig, och därför inte kunde ladda upp dem då, har fram till sista kompletteringsdag på dig att göra det.

Vad kommer jag in på med mina betyg?

Oavsett vilken högskoleutbildning du söker kan du få meritpoäng för vissa gymnasiekurser i moderna språk, engelska och matematik. För att få meritpoäng krävs att du har godkänt betyg (E) eller högre i kursen. Högre betyg ger inte mer poäng och kurser som krävs för behörighet ger inte meritpoäng.

Hur kan jag se mina betyg online?

Många personer kan få tag på sina betyg genom att använda Antagning.se och om du loggar in där kan du se betygen där. Annars är ett tips att du vänder dig till din gamla skola, förslagsvis studie- och yrkesvägledare, som bör kunna skicka dig dina gymnasiebetyg.

Var beställer man gamla betyg?

Tips – sök själv på Stadsarkivet Vill du snabbt få tag i ditt betyg? Då kan du besöka vår läsesal för att själv leta fram ditt betyg från skolans arkiv och lägga en beställning på plats. Beställningen tas sedan fram inom 30 minuter. Kontrollera först att vi förvarar betyg från din skola i skolregistret.

Share this post