Populära

Kan man forbjuda hundrastning?

Kan man förbjuda hundrastning?

Vad gäller rastning av hundar föreskriver inte lagen något särskilt. Här får man istället utgå från vad som kan tänkas följa av stadgandet i 1 §. En villaägare har rätt att bestämma över sin fastighet och borde då också rimligen förbjuda andra från att rasta sina hundar på dennes tomt (eller häck).

Vad innebär rastning förbjuden?

Ett förbud mot rastning av hundar på gemensamma ytor inom bostadsrättsföreningen torde kunna motiveras av att hundar som rastas inom området förorenar de gemensamma ytorna och att avföring som helt eller delvis lämnas kvar sprider lukt och lockar till sig insekter, vilket orsakar olägenhet för grannarna i föreningen.

Måste hunden vara kopplad i stan?

I lagen står det inte uttalat att hundar ska vara kopplade, men det är det lättaste och säkraste sättet för dig att uppfylla lagens krav på att hunden inte orsakar skada eller avsevärd olägenhet.

Vad gör ni med hunden när ni jobbar?

Det bästa är förstås om man kan ta med sig hunden till jobbet, men det fungerar inte på de flesta arbetsplatserna. Så hur löser man situationen? De flesta lämnar hunden ensam hemma, men sällan längre än den tid som rekommenderas. Dagmatte eller hunddagis är bra alternativ.

Vad gör man med sin hund när man jobbar?

Som du märker är det helt okej att lämna hunden ensam när du arbetar, förutsatt att du rastar den åtminstone var sjätte timme. Många hundägare väljer av praktiska skäl att göra detta på lunchen. Det kan dock gå till på ett av följande två sätt: antingen rastar du själv eller så överlåter du detta till en hundrastare.

Kan man skaffa hund om man jobbar heltid?

Den som jobbar heltid ska inte skaffa någon valp, det är det korta beskedet. En valp behöver massor med tid och kan inledningsvis inte lämnas ensam alls. Det handlar inte bara om eventuella kisspauser, det handlar om att den lilla valpen behöver trygghet och en flock att inrätta sig i.

Share this post