Ny

Varfor ska man inte ha glapp mellan anstallningar?

Varför ska man inte ha glapp mellan anställningar?

Om du slutar på ett jobb och ska börja på ett nytt inom en viss period kan det anses onödigt att du ska söka andra jobb, eftersom du egentligen inte har för avsikt att hitta ett nytt jobb. Dock är detta en förutsättning för att du ska kunna få ersättning.

Kan man få a-kassa om man studerat?

Du kan ha rätt till a-kassa samtidigt som du studerar på heltid under vissa förutsättningar: Ditt tidigare arbete får inte ha upphört på grund av studierna. Studierna får inte hindra dig från att söka och ta heltidsarbete. Studierna får inte finansieras eller ha finansierats med någon form av studiestöd.

Måste man söka jobb när man Arbetstränar?

Arbetsträningen ska inte ersätta den tid som det normalt tar att lära sig ett nytt arbete. Arbetsträningen ska planeras av arbetsgivaren eller Arbetsförmedlingen tillsammans med Försäkringskassan som bedömer om det är en effektiv rehabiliteringsåtgärd för just denna patient.

Hur vet a-kassan att man studerar?

A-kassorna ska enligt IAF i varje ärende utreda omfattningen och om utbildningen hindrar den sökande från att söka och ta ett heltidsarbete. Alla fyra a-kassor uppger att de rutinmässigt kontrollerar med Centrala studiestödsnämnden om den sökande får studiestöd, innan beslut om arbetslöshetsersättning.

Hur beräknas a-kassa efter studier?

Kort utbildning – hög lön: Här är jobben Har du varit medlem i en a-kassa minst tolv månader baseras din ersättning i stället på din tidigare inkomst i kombination med hur mycket du jobbat under ramtiden för arbetsvillkoret. Fram till 2023 är den högsta ersättningen 1 200 kronor per dag.

Kan man tacka nej till arbetsträning?

Som deltagare i jobb- och utvecklingsgarantiprogrammet kan man inte bli tvingad till att godta vilken slags arbetsträning som helst, utan det måste alltså göras utifrån deltagarens förutsättningar.

Får man lön vid arbetsträning?

4 Du kan få ersättning för arbetsträning Om du är sjukriven och din arbetsförmåga är nedsatt med minst en fjärdedel kan du få rehabiliteringsersättning för att arbetsträna. Det är Försäkringskassan som beviljar den ersättningen.

Share this post