Frågor

Vem ager Castellum?

Vem äger Castellum?

Rutger Arnhult, som är huvudägare i Klövern, är sedan några veckor största ägare i Castellum….Största ägare, röster/kapital:

  • Rutger Arnhult, 5,67 procent.
  • Stichting Pensioenfonds ABP, 5,49.
  • Blackrock, 5,01.
  • SEB Fonder 4,67.
  • Lannebo Fonder 3,51.
  • Vanguard, 3,19.
  • PGGM Pensioensfonds 2,57.
  • Sjätte AP-fonden 2,45.

När blir Kungsleden Castellum?

Den 2 augusti 2021 offentliggjorde Castellum Aktiebolag (”Castellum”) ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Kungsleden Aktiebolag (”Kungsleden”) att förvärva samtliga aktier i Kungsleden (”Erbjudandet”).

Hur blev Rutger Arnhult rik?

Arnhult gjorde, enligt magasinet Fastighetsvärlden, sitt första fastighetsköp 1996 genom att tillsammans med några andra investerare förvärva ett bostadsbestånd i Jönköping. Klövern har efter Arnhults övertagande växt kraftigt. Bolaget har bland annat förvärvat allt mer centrala fastigheter i de tre storstadsområdena.

Vem äger Kungsleden?

CastellumKungsleden AB / Överordnad organisation

När avnoteras Kungsleden?

Sista dag för handel i Kungsleden AB (publ):s aktier på Nasdaq Stockholm är den 3 december 2021. Som tidigare meddelats har Kungsleden ansökt om avnotering av bolagets aktier från Nasdaq Stockholm. Nasdaq Stockholm har nu godkänt ansökan och beslutat att sista dag för handel är fredagen den 3 december 2021.

Vad äger Rutger Arnhult?

Rutger Arhults maktbolag M2 Asset Management (M2) är i Sverige delägare i Corem (som nyligen tagit över Klövern), Castellum (som lagt bud på Kungsleden) och Sagax. M2 äger även 60 procent i Wästbygg. M2 har även ett stort direkt ägande i fastigheter under varumärket M2 Gruppen.

Vem äger Klövern?

Klövern är sedan den 15 juni 2021 ett dotterbolag till Corem Property Group.

Hur rik är Rutger Arnhult?

Detta skedde efter att tidigare VD Biljana Pehrsson och styrelsen inte nått samsyn i hur arbetet kring integrationen mellan Castellum och Kungsleden skulle ske. Rutger Arnhult bedömdes 2015 vara en av 156 svenska miljardärer..

Vad händer med Klövern?

Klöverns aktier har avnoteras från Nasdaq Stockholm med sista dag för handel den 20 juli 2021. Eftersom Corem kontrollerar mer än 90 procent av de utestående aktierna i Klövern har Corem påkallat tvångsinlösen i enlighet med aktiebolagslagen i syfte att förvärva de aktier i Klövern som inte lämnats in i Erbjudandet.

När bildades Klövern?

Peeter Kinnunen, Transaktionschef, var utsedd till tillförordnad VD. Den 29 mars 2021 lämnade fastighetsbolaget Corem Property Group ett offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Klövern….Klövern[redigera | redigera wikitext]

Bransch Fastighet
Historia
Grundat 1994

Share this post