Populära

Vad ska sta med pa representation?

Vad ska stå med på representation?

Representation kräver underlag

  • Datum för representationen.
  • Namn, yrke eller funktion i företaget avseende samtliga personer mot vilka representationen har utövats.
  • Det eller de företag som representanterna har företrätt.
  • Syftet med representationen.

Är jubileumsfest avdragsgill?

Avdrag vid inkomstbeskattningen bör inte medges för utgift för tidigare jubileumsfest än 25-årsjubileum. I samband med jubileumsfestligheter bör avdrag medges för utgifter som avser företagets huvudsakliga affärsförbindelser liksom för representanter för myndigheter och massmedia.

Vad är avdragsgill representation?

Hur mycket får representation dras av med? För enklare förtäring så får avdrag göras på högst 60 kronor per tillfälle och person. För andra utgifter såsom teaterbesök, greenfee och/eller personalfester får avdrag göras med högst 180 kronor per person och tillfälle.

När ändrades reglerna för representation?

Reglerna om representation ändrades den 1 januari 2017. Reglerna innebär i sammanfattning enligt följande. Om du i samband med representation har kostnader för mat och dryck får du göra avdrag för moms på ett underlag som får vara högst 300 kronor exklusive moms per person och tillfälle.

Hur räknar man ut representation?

Beräkna avdrag med schablon Enligt schablonen får du avdrag för moms på 46 kronor per person och tillfälle under förutsättning att kostnaden överstiger 300 kronor exklusive moms per person. Dessutom ska debiterad moms vara minst 46 kronor per person och tillfälle.

Vilka representationer är avdragsgilla?

Är julmiddag avdragsgill?

Julbord för kunder När ett företag bjuder kunder på julbord så kan det vara extern representation. Något avdrag för måltiden medges inte längre inkomstskattemässigt. Däremot kan avdrag för kringkostnader medges med 180 kronor exklusive moms per person i form av exempelvis entréavgift till ett evenemang.

Share this post