Frågor

Ar det lattare att fa billan an privatlan?

Är det lättare att få billån än privatlån?

Skulle låntagaren inte betala har de då rätt att använda bilens värde till skulden. Med detta i åtanke så är billån betydligt billigare än blancolån generellt sett, just på grund av att bilen är en säkerhet.

Är det värt att ta lån för att köpa bil?

Lånet blir mycket dyrare. Långivaren tar en högre risk, och därför kommer du att få betala en högre månadsränta för att “täcka upp” risken. Ta därför inte första bästa låneerbjudande som du hittar. Jämför räntevillkoren hos de långivare som har blancolån för att köpa en bil utan kontantinsats.

Kan man låna till kontantinsats bil?

Billån (eller avbetalning som det också kallas) är ett fördelaktigt och enkelt sätt att låna pengar till bilköp. För privatpersoner gäller att minst 20% av bilens pris erläggs i handpenning, antingen som en kontantinsats eller genom en inbytesbil. Resterande belopp betalas av månadsvis.

Vad krävs för att få ta ett billån?

Vad krävs för att få ett billån?

  • Du ska vara myndig. Vissa långivare kan dock ha en 20-årsgräns.
  • Du ska var folkbokförd i Sverige.
  • Du ska ha möjlighet att betala av lånet.
  • Du ska ha en god återbetalningsförmåga där du minst bör tjäna mellan 110 000- 200 000 kronor per år.

Hur vet jag om jag får ta ett billån?

Du ska var folkbokförd i Sverige. Du ska ha möjlighet att betala av lånet. Du ska ha en god återbetalningsförmåga där du minst bör tjäna mellan 110 000- 200 000 kronor per år.

Hur mycket kontantinsats när man köper bil?

Du kan låna upp till 80 procent av bilens värde. De sista 20 procenten betalar du kontant, så kallad kontantinsats, eller med en inbytesbil. Bilen används som säkerhet för billånet.

Hur mycket ska man ha i kontantinsats på en bil?

Vid ett lån med bilen som säkerhet är det lag på att långivaren måste ta ut en kontantinsats på minst 20 procent. Anledningen är att man vill minimera risken för överskuldsättning.

Share this post