Frågor

Nar ar det bast att kopa husvagn?

När är det bäst att köpa husvagn?

Hösten är som bekant lågsäsong för husvagnslivet och en tid då många bestämmer sig för att sälja sina husvagnar. Det påverkar givetvis priset. Statistik från Blocket visar att just husvagn, liksom motorcyklar, bilar och husbilar, är som är mest fördelaktigt att köpa under höst och vinter.

Vad kostar förmedling av husvagn?

Vi förmedlar din husbil eller husvagn När fordonet ankommit till oss gör vi en noggrann kontroll av fordonet och dess utrustning så allting fungerar som det ska. Denna kontroll kostar 1,500kr. Om allt överensstämmer med din beskrivning fastslår vi det belopp som tillfaller dig efter att fordonet sålts.

Vem vill köpa en husvagn?

Vi på fordonsköparna.se köper husvagnar, husbilar och andra fordon för resa och transport. Vi utför en besiktning av ditt fordon som vi gör kostnadsfritt sen lämnar vi en marknadsmässig värdering och ett bud som du har att ta ställning till.

Hur värderar jag min husvagn?

För att korrekt värdera en husbil eller husvagn behöver man göra en total bedömning av fordonets ålder, mil (husbilar), skick, utrustning samt hur det aktuella marknadsläget ser ut. Genom att få hjälp av en export ökar chansen för din bästa värdering!

När sälja husvagn?

Har du ett gammalt fordon som mest står i vägen och du känner att du inte behöver den längre så är det dags att sälja. Det är inte alltid så lätt att hitta en privat köpare, men vi kan hjälpa dig att hitta intressenter och slippa allt krångel. Vi köper husvagnar i olika skick.

Hur mycket tappar en husvagn i värde?

Det är vanligt att räkna på en 15 procentig värdeminskning på en husvagn det första året, 10-12 procent år två och därefter fem till tio procent per år. Minskningen beror naturligtvis på typ, hur utrustad den är och vad som efterfrågas på marknaden för husvagnar.

Vad kostar det att hyra husvagn en vecka?

Priset för att hyra husvagn kan variera mycket utifrån exempelvis storlek på fordonet och när på året du vill hyra. En husvagn för 4 personer kostar under lågsäsong från 3 000 kr per vecka att hyra.

Vad ska man kolla efter när man köper husvagn?

Tips för nybörjaren: köpa husvagn

  1. Hur mycket pengar vill man betala för sin vagn.
  2. Vad får familjens bil dra.
  3. Vad tillåter ens körkort.
  4. Vad innehåller övriga lagar och regler.
  5. Hur fort får man köra med husvagn på släp.
  6. Vad är lastvikt, får man böter eller plikta med körkortet om man kör med en vagn som är alldeles för tung.

En husvagn för 150.000kr är betydligt lättare att sälja än en för 900.000kr, allt annat lika. Om båda dessutom tappar 10% i värde så kommer den billigare bara ha tappat 15.000kr medan den dyrare gått ner 90.000kr i värde.

Vad kostar service på husvagn?

En enklare service på husbilen med oljebyte kostar cirka 2.500 kronor, inklusive arbete och material. Större service, vartannat år med byte av olje-, luft- och bränslefilter samt täthetskoll av gasol kostar dryga 5.000 kronor. En stor service med kamremsbyte och stor funktionskontroll kostar över 6.500 kronor.

Vad täcker Husvagnsförsäkring?

En halvförsäkring skyddar din husvagn för exempelvis brand-, glas-, och stöldskador. Med en helförsäkring får du allt som ingår i en halvförsäkring och dessutom skydd för skador på din husvagn vid en trafikolycka.

Share this post