Allmänning

Vad ar ett upphandlingskontrakt?

Vad är ett upphandlingskontrakt?

Upphandlingskontrakt är normala avtal på vilka avtalsrättsliga principer tillämpas. Upphandlingslagen förutsätter att offentlig upphandling konkurrensutsätts. Därför bör avtalsparten väljas i enlighet med upphandlingslagens bestämmelser. Bestämmelserna gäller i huvudsak tiden innan kontraktet ingås, med vissa undantag.

Kan ett avropsavtal löpa längre än ramavtalet?

Mot bakgrund av syftet med ramavtalens tidsbegränsning har dock Kammarrätten i Stockholm uttalat att även sådana leveransavtal som huvudregel får ha en maximal löptid om fyra år. Detta hindrar dock inte att avropsavtal fortsätter att löpa efter ramavtalets slutdatum.

Hur långt får ett avropsavtal vara?

Gäller ovanstående även för avtal tecknade under LUFS med löptid på 7 år, dvs avrop beställs inom 7 år med levereras först efter att ramavtalets giltighetstid har upphört.

Vad är Ramanställning?

En behovsanställning är en ”ramanställning” som innebär att arbetsgivaren kommer med erbjudande om anställning som du har rätt att tacka ja eller nej till.

Hur funkar avrop?

Vanligtvis skickar myndigheten en avropsförfrågan, dvs. en skriftlig inbjudan till ramavtalsleverantörerna att lämna anbud i enlighet med de villkor som angetts i ramavtalet. Myndigheten får i avropet precisera och komplettera villkor i enlighet med vad som framgår enligt ramavtalet.

Är ramavtal bindande?

För att ett ramavtal skall anses vara bindande krävs dock, som nämnts ovan, att det i likhet med alla andra upphandlingskontrakt är ömsesidigt förpliktande och utan tillägg eller justeringar kan läggas till grund för utbyte av de ömsesidi- ga förpliktelserna.

Hur länge kan ett avtal gälla?

Allmänt gäller att har ett avtal ingåtts för en bestämd tidsperiod så upphör det att gälla när den avtalade tidsperioden löpt ut. Har man inte i avtalet angivit hur länge avtalet är avsett att gälla anses det gälla tills vidare.

Vad ingår i ett ramavtal?

Framför allt tecknas ramavtal mellan kunder och leverantörer. Ramavtalet reglerar vilka produkter och tjänster leverantören ska kunna leverera. Det talar också om vilka priser och villkor som ska gälla. Priser, produkter eller tjänster kan dock uppdateras enligt fastställda villkor.

Share this post