Frågor

Vad kan jag krava av min chef?

Vad kan jag kräva av min chef?

Superstressigt på jobbet? Det här kan du kräva av din arbetsgivare

  1. 1 Din chef måste: Undersöka, bedöma och åtgärda riskerna i arbetsmiljön. Detta kallas systematiskt arbetsmiljöarbete.
  2. 2 Det här kan du göra: Prata med chefen.
  3. 3 Om ingenting hjälper: Skyddsombudet kan anmäla till Arbetsmiljöverket.

Varför vill du jobba som chef?

När du bestämt dig för att satsa på ett arbete med chefsansvar måste du förbereda dig på olika sätt. För att lyckas som chef behöver du vara medveten om vad rollen kan innebära. Reflektera över varför du vill bli chef, vad du vill åstadkomma och om du har ett uppriktigt intresse av att leda människor.

Hur ska jag prata med min chef?

Inled det med att du skulle vilja ha chefens syn på din professionella framtid. Säg att du gärna vill ha synpunkter på vad du gör bra och vad du bör utveckla. Ställ uppföljningsfrågor, be din chef att konkretisera om du får vaga eller generella svar. Då kan du förhoppningsvis få den feedback du behöver.

Vad kan man kräva av arbetsgivaren?

Dina rättigheter

  • Anställningsavtal. Du har rätt till ett skriftligt anställningsavtal.
  • Arbetstider. Det är arbetsgivaren som bestämmer vilka arbetstider som gäller.
  • Arbetsmiljö
  • Om du blir skadad.
  • Om du blir sjuk.
  • Om ditt barn blir sjukt.
  • Semester.
  • Föräldraledig.

Är jag Chefsmaterial?

Du är orädd Du kommer ställas inför nya situationer och människor och förväntas hantera allt – det ingår i chefsjobbet. Att vara orädd handlar också om att du redan nu vågar gå in i obekväma situationer, du drar dig inte från att konfrontera din kollega som du tror mår dåligt och behöver hjälp.

När du börjar jobba med din chef, så är det bra att sätta dig ner och prata om hur han/eller hon gillar att kommunicera. Fråga helt enkelt om chefen gillar att hantera saker och ting via telefon, e-post eller öga mot öga. Ta reda på hur ofta chefen vill ha statusuppdateringar av dig och hur detaljerade de ska vara.

Hur får jag min chef att tycka om mig?

10 saker du kan göra för att chefen ska gilla dig lite extra

  1. Kom i tid. Det är inte svårt att komma i tid.
  2. Var förberedd. Var alltid lite extra förberedd!
  3. Arbetsmoral. På jobbet är det meningen att du ska jobba!
  4. Energi. Det är superviktigt med energi!
  5. Ta till dig kritik.
  6. Ansträng dig.
  7. Kroppsspråk.
  8. Attityd.

Hur mycket ska man berätta för chefen?

det din chef själv inte har sagt Tänk på att kollegor och chefer bara får veta vad du själv väljer att berätta och var också noggrann med dina sekretessinställningar på sociala medier. Att hålla de professionella relationerna just professionella kan vara en tumregel.

Får en chef hota med uppsägning?

För att arbetsgivarens handlande ska utgöra provocerad uppsägning måste det strida mot god sed på arbetsmarknaden eller på annat sätt vara ”otillbörligt”, exempelvis att uppsägningen föranletts av hot om uppsägning. Sådant beteende från arbetsgivarens sida är olagligt.

Share this post